Pagājušās nedēļas nogalē par 20 tūkstošu ASV dolāru kukuļņemšanu un krāpšanu Rīgā aizturētas divas personas - ceļu policijas un apvienības "Apsardze" darbinieki, apstiprināja Valsts policijas priekšnieks Juris Rekšņa.
Pēc BNS rīcībā esošajām ziņām aizturēti ir brāļi Romāns un Vladimirs Ķēniņi.

Naudas izspiešana saistīta ar kādu ceļu satiksmes negadījumu, taču konkrētākas ziņas Rekšņa pagaidām nesniedz. Ar nozieguma izmeklēšanu nodarbojas ne tikai Organizētās noziedzības apkarošanas birojs, bet arī Autotransporta prokuratūra.

Noziegums pastrādāts šā gada 27.jūnijā.

Svētdien par līdzdalību minētajā noziegumā tika aizturēts un ievietots īslaicīgās izmeklēšanas izolatorā kāds Andrejs Z., dzimis 1973.gadā, kurš dzīvo Rīgā. Policijas priekšnieks nevēlējās sniegt tuvākas ziņas par šo cilvēku.

Jau ziņots, ka pēdējo mēnešu laikā policija vairākkārtīgi aizturējusi amatpersonas, kas izspiedušas kukuļus.

Septembra beigās Drošības policija uz aizdomu pamata par 3000 ASV dolāru kukuļa saņemšanu aizturēja divus policijas darbiniekus. Tad kādu policistu aizturēja par kukuļa prasīšanu no huligāna 50 latu apjomā, bet pagājušajā nedēļā policija aizturēja CSDD darbinieku, kas kādam automašīnas īpašniekam par zagta auto atdošanu prasījis 1500 latu.

Nākamais gadījums tika reģistrēts saistībā ar Rīgas domi, kur uz aizdomu pamata par 1000 ASV dolāru kukuļa saņemšanu pagājušajā piektdienā tika aizturēta Rīgas domes darbiniece Ināra Upīte.

Vēl reģistrēts gadījums, kad par 2000 dolāru izspiešanu no kāda zagta auto īpašnieka aizturēts viens ceļu policijas darbinieks un viens imigrācijas policijas darbinieks. Savukārt 11.oktobrī tika aizturēts Rīgas pilsētas Centra rajona policijas 21.nodaļas darbinieks, kuru turēja aizdomās par 200 ASV dolāru izspiešanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!