Aizdomās par Valkas pagasta padomes deputāta un uzņēmēja Andreja Sīmaņa slepkavību, kā arī par VAS "Latvijas pasts" automašīnas aplaupīšanu policija aizturējusi piecus cilvēkus, apstiprināja Valkas Kriminālpolicijas priekšnieks Guntis Grāvis. Policija par šo noziegumu izdarīšanu ierosinājusi krimināllietu par slepkavību un laupīšanu grupā. Visi aizturētie ievietoti īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.
Jāatgādina, ka Valkas rajonā 1.februārī policijas darbinieki atraduši vīrieša līķi ar piecām šautām brūcēm galvā. Sīmanis atrasts nošauts apmēram 30 metru no autoceļa Valka - Smiltene. Nošautā dienesta automašīna ar izšautu kreisās puses aizmugurējo durvju stiklu atrasta 4,5 kilometrus no notikuma vietas kādā stāvlaukumā pie Gaujas upes. Notikuma vietā eksperti secinājuši, ka viņš, iespējams, nošauts ar medību skrotīm.

Pēc slepkavības tika secināts, Sīmanis, kam pieder pagasta lielākais uzņēmums kokapstrādes SIA "Ieviņas S", nogalināšanas vakarā ar automašīnu vedis algu - vairākus tūkstošus latu - uzņēmuma darbiniekiem uz kokzāģētavu. Noziegums acīmredzot bijis izplānots jau iepriekš, jo autoceļš aizšķērsots ar sniega valni, lai automašīna būtu spiesta apstāties.

Savukārt šā gada 5.janvārī Valkas rajonā divi vīrieši maskās aplaupīja VAS "Latvijas pasts" automašīnu. Piedraudot ar ieroci, uzbrucēji atņēma diviem pasta darbiniekiem ieročus un nolaupīja uzņēmuma automašīnu. Pēc neilga laika netālu no notikuma vietas minēto automašīnu atrada, no tās bija nolaupīti 4500 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!