Valsts robežsardze pagājušās nedēļas nogalē aizturēja sešus Moldovas pilsoņus, kuri mēģināja nelegāli, izmantojot viltotus dokumentus, ieceļot Īrijā caur Latviju, informēja Robežsardzes Preses un sabiedrisko attiecību dienestā.
Pagājušajā piektdienā lidostas "Rīga" robežkontroles punkta robežsargi aizturēja trīs no Latvijas uz Īriju izceļojošus 1965., 1980., 1978. gadā dzimušus Moldovas pilsoņus (divus vīriešus un vienu sievieti). Personas robežkontroles laikā uzrādīja viltotas Lietuvas pilsoņu pases. Pēc apstākļu noskaidrošanas par šo personu ieceļošanu un uzturēšanos valstī, Robežsardzes Kriminālizmeklēšanas dienesta robežsargiem izdevās 27. un 28. maijā Rīgas pilsētā aizturēt vēl trīs 1986., 1984., 1969. gadā dzimušus Moldovas pilsoņus bez personu apliecinošiem dokumentiem.

Veicot tālāku apstākļu noskaidrošanu, aizturēta persona, kas bija uzaicinājusi šo Moldovas pilsoņu grupu un nodrošinājusi iespēju nelegāli uzturēties Latvijā. Tā, 29.maijā Jelgavas pārvaldes Imigrācijas nodaļas robežsargi Jelgavas rajonā Līvbērzes pagastā sastādīja administratīvā pārkāpuma protokolu Latvijā pastāvīgi dzīvojošajam 1946. gadā dzimušajam Moldovas pilsonim par nodrošināšanu nelikumīgi uzturēties Latvijā ārzemniekiem. Persona nodrošināja nelikumīgi uzturēties valstī 1986., 1984., 1969. gadā dzimušajiem Moldovas pilsoņiem.

Moldovas pilsoņu grupa valstī bija ieceļojusi caur lidostu "Rīga", robežkontroles laikā uzrādot savus īstos dokumentus ar Latvijas vīzām.

Moldovas pilsoņi apstākļu noskaidrošanai ievietoti Rīgas pārvaldes nelegālo imigrantu uzturēšanās nometnē "Olaine". Pret 1965., 1980., 1978. gadā dzimušajiem Moldovas pilsoņiem uzsākti kriminālprocesi par viltotu dokumentu izmantošanu.

Arī iepriekš robežsargi veikušas sekmīgus pasākumus nelegālās imigrācijas apkarošanai. Jau ziņots, ka 2005. gada 31.decembrī VRS Kriminālizmeklēšanas dienestu un Grenctāles robežkontroles punkta robežsargi aizturēja četrus Moldovas pilsoņus – trīs sievietes un vienu vīrieti, kuri 2005. gada 30.decembrī valstī bija ieceļojuši caur Grenctāles robežkontroles punktu un robežkontroles laikā uzrādīja viltotas Lietuvas pilsoņu pases. Kā arī robežsargi uz aizdomu pamata par četru personu nelikumīgas pārvietošanas pāri valsts robežai organizēšanu aizturēja 1966.gadā dzimušu Rumānijas pilsoni. Personas saskaņā ar tiesas spriedumiem izraidītas no valsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!