Policijai pagājušajā nedēļas nogalē izdevies aizturēt kādu sievieti, kuru policija meklēja par naudas izkrāpšanu, informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vecākā speciāliste Zane Bērziņa.
Veicot operatīvās meklēšanas pasākumus Rīgas policijas Centra iecirkņa darbinieki un Tukuma kriminālpolicijas pārvaldes darbinieki Kandavā aizturēja 1962. gadā dzimušu romu tautības sievieti, kura atradās policijas meklēšanā par naudas izkrāpšanu.

Pagājušā gada 14. oktobrī, uzdodoties par gaišreģi no Zilā kalna, šī persona no kādas sievietes Jeruzalemes un Dzirnavu ielas rajonā izkrāpusi 10 500 latus. Aizturētā persona, brīdinot par gaidāmajām nelaimēm, kas notikšot ar sievietes dēliem noteiktā datumā, pierunājusi no šīm nelaimēm atpirkties. Sieviete aizgājusi uz banku un no konta noņēmusi 10 000 latu, ko atdevusi gaišreģei.

Šobrīd policija ir apzinājusi jau 30 krāpšanas epizodes, kurās 1962. gadā dzimusi persona veikusi krāpnieciskas darbības. Ir uzsākti arī divi kriminālprocesi "par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā". Pašlaik sieviete piemērots drošības līdzeklis- apcietinājums.

Ja iedzīvotāju rīcībā ir noderīga informācija par vēl citām šīs sievietes krāpnieciskajā darbībām, Rīgas policija lūdz atsaukties un zvanīt uz numuriem 67086215 vai 67086230.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!