Jelgavas policija aizturējusi 43 gadus vecu vīrieti, kurš, mēģinot izvairīties no administratīva soda par neizietu automašīnas tehnisko apskati, ceļu policistiem uzrādījis viltotu policijas darbinieka apliecību.
Jelgavas pilsētas un rajona policijas pārvaldes kārtības policijas priekšnieka vietnieks Andris Gromoļevs pastāstīja, ka ceļu policisti sestdien dokumentu pārbaudei apturējuši 1960.gadā dzimušā vīrieša vadīto automašīnu un atklājuši, ka tai nav veikta tehniskā apskate. Kad policisti vīrieti informējuši par viņam draudošo sodu, vīrietis mēģinājis protestēt un kā "papildargumentu" uzrādījis policista dienesta apliecību, kas izrādījusies viltota.

Ierosināta krimināllieta, taču aizdomās turamais nav aizturēts, jo šis likumpārkāpums nav uzskatāms par sabiedrībai bīstamu, paskaidroja Gromoļevs. Aizdomās turamajam piemērots drošības līdzeklis - paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu.

Krimināllikums par dokumentu, kas piešķir tiesības vai atbrīvo no pienākumiem, zīmoga vai spiedoga viltošanu, kā arī par viltota dokumenta, zīmoga vai spiedoga realizēšanu vai izmantošanu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai piespiedu darbu, vai naudassodu līdz četrdesmit minimālajām mēnešalgām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!