Foto: Shutterstock
Otrdien, 27. martā, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Brasas iecirknis saņēmis informāciju par personu, kura, iespējams, realizē narkotiskās vielas. Kratīšanā informācija apstiprinājusies un policija par narkotiku atkarības ārstēšanai paredzēto tablešu nelikumīgu realizāciju personu aizturējusi.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka, pārbaudot informāciju, likumsargi guvuši atļauju veikt kratīšanu konkrētās personas dzīvesvietā. Ierodoties norādītajā adresē, policisti pārliecinājušies par sniegtās informācijas patiesumu. Aizdomās turētā vīrieša dzīvesvietā atrastas un izņemtas deviņas "Suboxone" tabletes.

Pašreizējā policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka persona tabletes iegādājusies realizācijas nolūkā. "Suboxone" tabletes lieto personas narkotiku, piemēram, heroīna vai morfija atkarības ārstēšanai. Aizdomās turētais vīrietis nelikumīgi, proti, bez receptes realizējis konkrētās tabletes.

Likumsargi aizturēja 1980. gadā dzimušu vīrieti, kurš iepriekš nonācis policijas redzeslokā par narkotisko vielu lietošanu. Ekspertīzē likumsargi noteiks izņemto tablešu sastāvu un svaru.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta 1. daļas - par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Aizturētais vīrietis atrodas izolatorā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!