Policisti piektdienas rītā aizturēšanas laikā nāvējoši ievainojuši divās šīs nedēļas sākumā Jēkabpilī notikušajās slepkavībās vainojamo vīrieti.
Noskaidrots, ka viena no slepkavībām izdarīta personisku motīvu dēļ, bet ar otru upuri agrāk sodīto slepkavu savulaik saistījušas darba attiecības.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļā pastāstīja, ka Jēkabpils kriminālpolicija līdz ceturtdienas vakaram noskaidrojusi aizdomās turamā personību un izsludināja viņa, kā arī otrās slepkavības vietā nozagtās automašīnas "Opel Ascona" meklēšanu. Naktī veikta kratīšana meklējamā dzīvoklī, kur likumsargi atraduši karabīnes daļas (nozāģētu stobra galu un pastobra daļu), dažāda kalibra patronas un grāmatu par ieročiem. Bez minētajām mantām dzīvoklī atrasts arī grāmatām pildīts koferis, kurā atklātas izmēģinājuma šāviena pēdas. Bet kādā kladē atrasts ierakstīts nogalinātā uzņēmēja vārds un viņa automašīnas numura zīmes ciparu daļa.

Piektdien ap pulksten sešiem kāda ceļu policijas ekipāža pamanīja meklēšanā esošo automašīnu, kas, nepārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu, no Rīgas puses brauca pilsētas centra virzienā. Policisti sāka automašīnai sekot. Automašīna brauca pa Varoņu ielu Rēzeknes un Daugavpils virzienā, taču, ieraugot krustojumā esošo policijas posteni, nogriezās uz Zīlānu ielu un iebrauca Jēkabpilī. Pie tilta automašīnas ceļā atradās vēl viens policijas postenis. Vīrietis turpināja braukt pa pilsētu, nogriežoties Rīgas virzienā, turklāt kustībai izmantojot pretējo braukšanas joslu. Intensīvas satiksmes apstākļos vadītājs izraisīja vairākas avārijas situācijas, tāpēc sekošanā ar iedegtām bākugunīm un ieslēgtu skaņas signālu iesaistījās jau trīs policijas ekipāžas.

Izbraucot ārpus pilsētas, policijas darbinieki vairākkārt aicināja automašīnas vadītāju apstāties. Ņemot vērā policijas rīcībā esošo informāciju par vīrieša rīcībā esošo šaujamieroci un to, ka viņš izraisījis vairākas avārijas situācijas, policisti vispirms raidīja gaisā brīdinājuma šāviena, bet pēc tam sašāva automašīnas labās puses riepas un auto nobrauca no brauktuves un apstājās. Tad vīrietis izkāpis no auto, rokā turot ieroci un, nepakļaujoties policijas darbinieku prasībām nomest ieroci, pavērsa to pret likumsargiem. Policisti atklājuši uguni, ievainotais nokritis un vēlāk no gūtajiem ievainojumiem notikuma vietā miris.

Vēlāk noskaidrots, ka divas slepkavības paveikušais ir 1962.gadā dzimušais vietējais iedzīvotājs Austris, kas ir nogalinātā uzņēmēja sievas attāls radinieks, tāpēc šīs slepkavības izdarīšanas pamatversija ir personīgo attiecību kārtošana. Savukārt ar nogalināto veterinārārsti Austri savulaik saistījušas darba attiecības - viņš strādāja par šoferi. Vīrietis agrāk sodīts.

Slepkavībās izmantotais ierocis - veca karabīne - nav reģistrēta, ieroci Austris glabājis nelikumīgi.

Ierosināta dienesta pārbaude par dienesta šaujamieroča pielietošanu.

Jau vēstīts, ka pirmdien Jēkabpilī nošauta veterinārārste Vilhelmīne Panga, bet divas dienas vēlāk pie savas garāžas nošauts vietējais uzņēmējs 1961.gadā dzimušais Vjačeslavs M. No otrās slepkavības vietas uzbrucējs aizbrauca ar nogalinātajam piederošu 1988.gada ražojuma automašīnu "Opel Ascona", tostarp viņš neaplaupīja mirušo, kura kabatās slepkavības brīdī atradās aptuveni 1500 latu.

Par abām slepkavībām ierosinātas krimināllietas, izvirzot versijas gan par slepkavību saistību ar nogalināto profesionālo darbību, gan personīgo dzīvi. Tūlīt pēc otrās slepkavības Jēkabpils rajona policijas pārvaldes personālsastāvs tika iesaistīts pastiprināta režīma drošības pasākumos, kā arī iespējamā slepkavas meklēšanā.

Jēkabpilī uz visiem nozīmīgajiem ceļiem bija izvietotas ceļu policijas patruļas, kā arī tika veikta pastiprināta patrulēšana visā pilsētas un rajona teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!