Foto: LETA
Trešdienas vakarā pēc pakaļdzīšanās no Rīgas līdz Ogrei aizturētais "Audi A6" markas automašīnas vadītājs atradies meklēšanā kopš 2016. gada par automašīnas zādzību, par ko viņam piespriests divu gadu cietumsods, žurnālistiem ceturtdien preses konferencē pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Attiecībā uz šoferi bijis izdots tiesas lēmums par apcietinājumu saistībā ar reālas brīvības atņemšanas soda piemērošanu. Bēgošais šoferis ticis sašauts, policistiem automašīnas virzienā raidot vismaz 15 šāvienus, un patlaban atrodas Ogres slimnīcā. Aizturētajam vīrietim esot dažādi ievainojumi, taču viņa veselības stāvoklis ir stabils, apliecināja Sozinovs. Slimnīcā viņš tiek apsargāts. Saistībā ar šaujamieroča pielietojumu Sozinovs norādīja, ka, kā jau ierasts, policijā sākta dienesta pārbaude, lai izvērtētu, vai šaujamierocis pielietots pamatoti.

Kriminālprocesu, kas sākts pret bēgošo šoferi, izmeklēs Rīgas reģiona pārvalde. Lai arī patlaban tas sākts par ceļu satiksmes notikumu pārkāpumiem, policija, to izmeklējot, liks kopā visu nodarīto kaitējumu bēgšanas laikā, tostarp nepakļaušanos policistu likumīgajām prasībām, kā arī miesas bojājumu nodarīšanu policistiem un sievietei ar bērnu, kas arī cietuši no bēgošā šofera rīcības.

Vaicāts, vai ir apstiprinājies, ka "Audi A6" vadītājs pie stūres bija sēdies apreibinošu vielu ietekmē, Sozinovs norādīja, ka ekspertīzē paņemtas asinis, bet rezultāts vēl nav saņemts. Vienlaikus viņš atgādināja, ka arī citi satiksmes dalībnieki bija ziņojuši policijai par konkrētās automašīnas vadīšanas stilu.

Sozinovs sacīja, ka aizturētais 1980. gadā dzimušais vīrietis arī iepriekš nonācis policijas redzeslokā. Kopš 2016. gada viņš izsludināts meklēšanā saistībā ar soda par automašīnas zādzību izciešanu. Par šo noziedzīgo nodarījumu vīrietis notiesāts ar divu gadu cietumsodu. Jautāts, vai automašīna, ar kuru vīrietis pārvietojies trešdienas vakarā arī ir zagta, Rīgas Kriminālpolicijas priekšnieks paskaidroja, ka patlaban policijā neesot saņemts iesniegums, ka auto būtu nozagts.

Pēc aizturēšanas policisti atklājuši, ka "Audi" automašīnā atrodas arī vairāki antiradari un globālās pozicionēšanas sistēmas (GPS) slāpētājs. Šādu aprīkojumu parasti autozagļi izmanto zādzību īstenošanai.

Jau ziņots, ka trešdien ap pulksten 19 no Maskavas ielas Rīgā līdz pat Ogrei policisti dzinās pakaļ "Audi" markas automašīnai. Pakaļdzīšanās laikā cieta divi Valsts policijas darbinieki un divi pašvaldības policijas darbinieki. Viens no cietušajiem Valsts policijas darbiniekiem, kurš pārvietojās ar motociklu, guvis smagas traumas un pārcietis divas operācijas, ceturtdien pastāstīja Sozinovs.

"Sabiedrībai ir jāsaprot, ka policists pašaizliedzīgi pildīja savus pienākumus. Šis bija ārkārtas gadījums priekš mums, priekš Latvijas. Meklēšanā esošas personas nerēķinās ne ar vienu. Es ceru, ka ar cietušo policistu viss būs kārtībā," teica Sozinovs.

1980. gadā dzimis "Audi" markas automašīnas vadītājs nepakļāvās ceļu policijas prasībai apturēt transportlīdzekli un turpināja kustību tādā manierē, kas bija bīstama un apdraudēja citus satiksmes dalībniekus. Pielietojot šaujamieroci, policistiem izdevies šoferi aizturēt Ogrē. Arī "Audi" vadītājs bija guvis traumas un nogādāts slimnīcā.

Pakaļdzīšanās laikā apskādētas arī vairākas automašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!