Foto: F64
Aizdomās par krāpšanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu Iekšējās drošības birojs aizturējis divas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonas, kā arī divas civilpersonas, portālu "Delfi" informēja birojā.

Personas tiek turētas aizdomās par krāpnieciskām darbībām VUGD iepirkumu jomā.

Iekšējās drošības birojā ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 177. panta otrās daļas un 318. panta otrās daļas. VUGD amatpersonām piemērots aizdomās turētās personas statuss un ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā aizliegums ieņemt noteiktu amatu. Privātpersonām šajā kriminālprocesā ir personas, pret kuru uzsākts kriminālprocess, statuss.

Iekšējās drošības birojs turpina pirmstiesas izmeklēšanu un atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

Iekšējās drošības birojs ir iekšlietu ministra pārraudzībā esoša tiesībsargājoša iestāde, kuras funkcijas ir atklāt, izmeklēt un novērst noziedzīgus nodarījumus, kurus izdarījušas Iekšlietu ministrijas padotībā esošo iestāžu (izņemot Drošības policiju) amatpersonas un darbinieki.

Tāpat Iekšējās drošības birojs izmeklē ar vardarbību saistītus noziedzīgus nodarījumus, kurus, pildot dienesta pienākumus, izdarījušas Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm ieslodzījuma vietās, Ostas policijas, kā arī pašvaldības policijas darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!