Foto: DELFI
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturējis piecas "Latvenergo" koncerna amatpersonas: prezidentu Kārli Miķelsonu un viņa vietnieku Aigaru Meļko, AS "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētāju Ivaru Liuziniku un viņa vietnieku Andreju Stalažu, kā arī "Sadales tīklu" Austrumu reģiona tehnisko vadītāju Edgaru Vitkovski. Tāpat aizturētas vēl divas personas, apstiprināja KNAB.

Foto galerija

Ekonomikas ministrijas (EM) pārstāvis Sandris Sabajevs portālam "Delfi" apstiprināja, ka "Latvenergo" amatpersonas tur aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļņemšanu un naudas atmazgāšanu. Visi ir aizturēti uz 48 stundām, taču vairāk ziņu EM rīcība pašlaik nav. EM nav zināms, kādā lietā tie savu dienesta stāvokli varētu būt izmantojuši.

KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs portālu "Delfi" informēja, ka kriminālprocess ir sāks par a/s "Latvenergo" amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām laika posmā no 2006. līdz 2010.gadam. Kriminālprocess ir uzsākts 14.jūnijā un tā ietvaros otrdien ir aizturētas septiņas personas.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka KNAB aizturētās privātpersonas ir Daugavpilī reģistrētā uzņēmuma SIA "Būvenergoserviss" vienīgais īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Mihails Paladijs, kā arī šī uzņēmuma bijušais valdes loceklis Andrejs Livanovičs.
Kā liecina "Firmas.lv" informācija, Livanovičs valdes locekļa pienākumus pildīja no uzņēmuma dibināšanas brīža 2006.gada novembrī līdz pagājušā gada novembrim, kad šo amatu ieņēma Paladijs.

Uzņēmumā informēja, ka ar Paladiju nav iespējams sazināties, jo viņš "devies komandējumā". Savukārt Livanoviča mobilais tālrunis atrodas ārpus uztveršanas zonas.

Liuziniks ar tiesībsargājošajām iestādēm saskaras ne pirmo reizi. 1995.gadā viņš apsūdzēts tā dēvētajā "Latvenergo" trīs miljonu lietā. Lai gan 2004.gadā Rīgas apgabaltiesa viņu attaisnoja, Augstākā tiesa gadu vēlāk viņu notiesāja ar naudas sodu 25 minimālo mēnešalgu apmērā. Toreiz viņu apsūdzēja par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu, ja tai bijušas smagas sekas, viņš savu vainu noziegumos neatzina.

Jau vēstīts, ka KNAB darbinieki otrdien ieradās "Latvenergo" vadošo amatpersonu - Miķelsona un valdes locekļa Aigara Meļķo kabinetos. Miķelsons vēlāk ēku atstāja, lai dotos uz kādu no "Latvenergo" objektiem, kas, visticamāk, bija TEC-2, kura telpās arī otrdien veica kratīšanu KNAB.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!