Policija pirms pāris mēnešiem uz aizdomu pamata par vairāku sieviešu aplaupīšanu un vairākām slepkavībām, kā arī slepkavības mēģinājumu Rīgā aizturēja kādu agrāk tiesātu vīrieti, informēja Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns.
Viņš pastāstīja, ka policija vīrieti aizturēja uz aizdomu pamata par vairākām laupīšanām. Aizturētais izrādījās agrāk tiesāts par smagiem noziegumiem un pēdējoreiz atbrīvots no ieslodzījuma šogad februārī pēc 15 gadu cietumsoda izciešanas.

Leiškalns teica, ka, turpinot izmeklēšanu par vīrieša veiktajiem noziegumiem kopš atbrīvošanas no apcietinājuma februārī, atklājies, ka policijai ir pamats viņu turēt aizdomās par triju smagu noziegumu izdarīšanu.

Rīgā, Sveķu ielā 11.jūnijā mežā tika atrastas jaunas sievietes mirstīgās atliekas. Eksperti notikuma vietā konstatēja, ka sieviete noslepkavota. Savukārt 21.jūnijā studentu kopmītnēs notika laupīšanas uzbrukums 16 gadus vecai jaunietei. Noziedznieks viņai bija nodarījis smagus miesas bojājumus. Bet 4.jūlijā mežā pie Juglas ielas policija atrada kāda cilvēka mirstīgās atliekas. Par visiem minētajiem gadījumiem policija ierosināja krimināllietu.

Policijā BNS noskaidroja, ka uz aizdomu pamata par šiem noziegumiem un arī citiem līdzīga rakstura nodarījumiem policija aizturēja 1963.gadā dzimušo Vitāliju. Prokuratūra viņam par vairākiem noziegumiem, kas gan saistīti ar laupīšanām, jau uzrādījusi apsūdzību. Vīrieša uzbrukuma upuri bijušas sievietes vecumā no 16 līdz 70 gadiem, un tie notikuši gan uz ielām, gan mežā, gan arī namu kāpņutelpās.

Policijā paskaidroja, ka dažos gadījumos vīrietis rīkojies pēc viena scenārija - iepazinies ar savām potenciālajām upurēm un kopīgi lietojuši alkoholu. Pēc tam dzimumaktu laikā, ja sievietes aizrādījušas par vīrieša nespēju, viņš savas upures nožņaudzis.

Sievietes nogalinātas nožņaudzot. Nozieguma upuri tika aplaupīti, uzbrucējs piesavinājās upuru personīgās mantas. Policijai esot aizdomas, ka vīrietis izdarījis arī citus līdzīgus noziegumus, par kuriem policijai vēl nav informācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!