Foto: Valsts policija

Pagājušās nedēļas sestdienā likumsargiem izdevies aizturēt vīrieti, kurš septembra sākumā no Latvijas Nacionālās operas un baleta ģērbtuvēm, iespējams, nozadzis skatuves mākslinieku lietas un naudu apmēram 4000 eiro vērtībā, informēja Valsts policijā (VP).

Aizdomās turamais 1989. gadā dzimušais vīrietis aizturēts Rīgā, Matīsa ielā. Viņš jau iepriekš daudz reižu sodīts par mantiskiem noziegumiem.

Aizturētais no liecību sniegšanas atteicies. Kriminālprocesa ietvaros šobrīd tiek skaidrotas precīzas notikušā detaļas, tostarp tas, kur palikušas nozagtās mantas.

Saistībā ar notikušo pret 1989. gadā dzimušo vīrieti uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas – par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizturētajam šobrīd piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Jau ziņots, ka 8. septembrī Latvijas Nacionālās operas un baleta jaunās sezonas atklāšanas koncerta laikā apzagti vairāki mākslinieki. Kriminālprocesa ietvaros par cietušajām atzītas astoņas personas.

Zādzība notikusi koncerta izskaņā, kad visi mākslinieki bijuši uz skatuves. Garnadzis aizstiepis vairākus mobilos telefonus, planšetdatorus, portatīvos datorus, kā arī makus, kuros bijusi nauda un dokumenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!