Foto: PantherMedia/Scanpix
Rīgas kriminālpolicija pagājušajā nedēļā aizturēja kādu vīrieti aizdomās par personu medicīnisko grāmatiņu un higiēnas prasību sertifikātu viltošanu un tirdzniecību, portālu "Delfi" informēja policijas pārstāve Daiga Kondrāte.

Policija 21.augustā aizdomās par dokumentu viltošanu mantkārīgā nolūkā aizturēja 1953.gadā dzimušu vīrieti. Likumsargi uzskata, ka vīrietis tirgojies ar viltotām personu medicīniskajām grāmatiņām un viltotām apliecībām par kursu "Minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā" noklausīšanos. Minētie dokumenti dot tiesības cilvēkiem strādāt pārtikas pārstrādes un tirdzniecības uzņēmumos, norāda Kondrāte.

Likumsargi pirmstiesas izmeklēšanas laikā pie aizturētā atrada viltotus zīmogus un vairākus desmitus personas medicīnisko grāmatiņu ar viltotiem ārstu ierakstiem un zīmogiem par veselības pārbaužu veikšanu.

Policisti turpina izmeklēšanu sāktajā kriminālprocesā par dokumentu viltošanu. Tiesa aizturētajam vīrietim piemērojusi ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli.

Policijai ir informācija arī par citām personām, kuras ir saistītas ar minēto noziedzīgu nodarījumu, kā arī norāda, ka pie kriminālatbildības tiek sauktas ne tikai personas, kuras izgatavo un realizē šos viltotos dokumentus, bet arī viltotu dokumentu izmantotāji – medicīnisko grāmatiņu īpašnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!