Aizvadītajā naktī aizturēts par zādzībām divas reizes jau sodītais 1983.gadā dzimušais Igors S., kurš 8.jūlijā pirms tiesas aizbēga no Daugavpils tiesas aizturēto istabas.
Daugavpils pilsētas un rajona policijas pārvaldes kriminālpolicijas priekšnieks Romāns Melnis žurnālistiem pastāstīja, ka izbēgušo tiesājamo aizturēja Baltkrievijas robežsargi, kad viņš bija šķērsojis Latvijas-Baltkrievijas robežu.

Šobrīd par notikušo ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 310.panta par bēgšanu no apcietinājuma vai ieslodzījuma vietas. Par šāda veida pārkāpumu vainīgo personu var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz 3 gadiem.

Igors S. tiks tiesāts arī par divām zādzībām, par kuru pastrādāšanu viņš tiek turēts aizdomās.

Kad būs beigusies dienesta izmeklēšana un noskaidroti visi apstākļi, kā bēgšana kļuvusi iespējama, pie disciplinārās atbildības tiks saukti arī konvoja darbinieki, kas bija atbildīgi par tiesājamā transportēšanu uz tiesu, piebilda Melnis.

Pagaidām nav noskaidrots, kādā veidā tiesājamajam ir izdevies attaisīt durvis, lai aizbēgtu, kā arī nav noskaidrots, vai durvis bijušas labi aizvērtas.

8.jūlijā konvojs Igoru S. bija atvedis uz tiesas sēdi krimināllietā par divām zādzībām, par kurām viņš tiek turēts aizdomās. Kad konvoja darbinieki uz aizturēto personu istabu atveda nākamo tiesājamo, tika konstatēts, ka durvis ir vaļā un Igors S. ir pazudis.

Lai gan Daugavpils tiesas ēka ir aprīkota ar vienu no Latvijā modernākajām novērošanas sistēmām, aizturēto personu istabā novērošanas kameru nav bijis. Šajā istabā ir atsevišķa izeja no tiesas ēkas, arī tā nav aprīkota ar novērošanas kamerām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!