Foto: Valsts polcija

Sestdien, 17. aprīlī, Kārsavā uz vairāku ēku fasādēm, kā arī uz Valsts policijas (VP) dienesta automašīnas tika konstatēta uzzīmēta svastika. Par notikušo tika uzsākts kriminālprocess, un noskaidrota iespējamā vainīgā persona, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Lāsma Kursīte.

Ap pulksten 5.30 VP darbinieki saņēma informāciju par to, ka Kārsavā uz Valsts policijas dienesta transportlīdzekļa ar melnu krāsu ir uzzīmēta svastika. Šādas zīmes tika konstatētas arī uz VP iecirkņa ēkas fasādes, vairākām Kārsavas pašvaldībai un privātpersonām piederošām ēkām, kā arī uz vairākiem pieminekļiem Kārsavas novada Bozovas kapos.

Likumsargiem izdevās noskaidrot iespējamo vainīgo personu, kas izrādījās vietējais, 1961. gadā dzimušais Kārsavas iedzīvotājs, kurš savu vainu izdarītajā pilnībā atzīst. Policija piemin, ka persona iepriekš nebija nonākusi policijas redzeslokā.

Par izdarīto vīrietim draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 185. panta 1. daļas par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!