Foto: Shutterstock
Rīgā aizturēts vīrietis, kurš vairākas reizes sadūris ciemos atnākušo sievieti, pastāstīja Valsts policijā.

Pagājušo ceturtdien, 10. decembrī, Rīgas Teikas iecirknis saņēma izsaukumu uz kādu dzīvokli Stirnu ielā. Zvanītājs informēja, ka no kaimiņu dzīvokļa dzirdējis palīgā saucienus.

Patruļpolicijas ekipāža ieradās notikuma vietā, taču dzīvokļa iemītnieks atteicās atvērt durvis. Likumsargi pēc neilgām pārrunām pārliecināja dzīvokļa saimnieku atvērt durvis un dzīvoklī atrada guļošu sievieti ar vairākām durtām brūcēm. Policisti turpat notikuma vietā aizturēja 1948. gadā dzimušu vīrieti un izsauca mediķus, kuri cietušo sievieti nogādāja slimnīcā.

Izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka sieviete bija atnākusi ciemos pie vīrieša, taču viņš kļuvis agresīvs – uzsācis konfliktu, aizslēdzis durvis un pēcāk vairākas reizes sadūris sievieti.

Šobrīd ir uzsākts kriminālprocess par slepkavības mēģinājumu. Par šādu noziegumu aizturētajam var draudēt mūža ieslodzījums, brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem. Sestdien tiesa aizturētajam piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!