Tiesībsargājušās iestādes aizturējušas 24 gadus vecu vīrieti par internetā notikušu uzmākšanos nepilngadīgajiem, informē policijā.
Izmeklēšanā noskaidrots, ka aizdomās turētais vīrietis vairākos interneta portālos izveidoja fiktīvu profilu ar meitenes vārdu, un ticamībai pievienoja vairākas bildes. Šādi viņš uzsāka saraksti ar nepilngadīgiem puišiem. Sarunu partneriem, kas vēlējās tikties ar fiktīvo meiteni, tika izvirzīti noteikumi: fotoaparāts vai web kamera un komunikāciju programma skype.

Tālāk puišiem tika lūgts atsūtīt savas fotogrāfijas, turklāt katru nākamo reizi fotogrāfijām bija jābūt arvien atklātākām un intīmākām. Dīvaino saraksti ar puišiem vīrietis veidoja kā spēli, kur pieprasītie un iesūtītie fotoattēli bija kā pāreja uz nākamo pakāpi, bet galvenā balva – reāla tikšanās ar meiteni, kas patiesībā bija pieauguša vīrieša fiktīvi izveidots profils internetā. Gadījumos, kad zēni, nojauzdami ko nelāgu, gribējuši no spēles izstāties, tiem draudēts ar iesūtīto kailfoto ievietošanu internetā.

Tomēr vienam no aizturētā sarakstes partneriem aizdomas radušās jau sākumā un par tām viņš pastāstījis savai mātei. Māte nekavējoties vērsusies policijā.

Izmeklēšanas gaitā policija noskaidroja aizdomās turamā personību un veica kratīšanu dzīvesvietā. Aizturētais izrādījies kāds 24 gadus vecs, agrāk nesodīts vīrietis.

Šobrīd aizdomās turamais atrodas apcietinājumā un ir uzsākts kriminālprocess par nepilngadīgā iesaistīšanu vai izmantošanu pornogrāfiska vai erotiska rakstura materiālu izgatavošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!