Foto: F64
Aizvadītajā diennaktī mediķiem ziņots par vairākiem uz ielas atrastiem cilvēkiem, kuriem palīdzēt vairs nevarēja, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Piemēram, Kurzemē miris atrasts kāds 54 gadus vecs vīrietis, bet Rīgā atrasti aptuveni 50 gadus vecs un 44 gadus vecs vīrieši bez dzīvības pazīmēm.

Bukša minēja, ka gandrīz katru dienu tiek atrasts pa kādam iemigušam cilvēkam, kuram konstatē ķermeņa atdzišanu, vai pat kāds mirušais, taču aizvadītajā diennaktī šādu gadījumu bijis vairāk. Mediķi pieļauj, ka tas ir saistīts ar brīvdienām un alkohola lietošanu.

NMPD pārstāve teica, ka nāves iemeslu šajos gadījumos noteiks ekspertīzē, un tie var būt saistīti arī ar pēkšņām veselības problēmām, taču šādu iznākumu var provocēt arī alkohols. Piemēram, alkohola reibumā cilvēks nejūt ķermeņa atdzišanu.

"Cilvēki brīvajās dienās ārā pavada vairāk laika, iet ciemos un nāk mājās, līdz ar to arī biežāk nekā darbadienās tiek ziņots par cilvēkiem, kas atrasti uz ielas alkohola reibumā un ar traumām," teica Bukša.

Ar alkohola lietošanu saistītas traumas un negadījumus minējuši mediķi no visiem reģioniem.

Jau ziņots, ka kopumā aizvadītā diennakts mediķiem bijusi darbīga - saņemti 1200 izsaukumi, cilvēki guvuši 159 dažādas traumas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!