Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 63 izsaukumus – 20 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem divi bija meža ugunsgrēki, 32 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi, portālu "Delfi" informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas priekšniece Agrita Vītola.

Pirmdien plkst.15.46 tika lokalizēts ugunsgrēks Siguldas novada Lēdurgas pagastā, kur deg mežs un purvs 180 hektāru platībā. VUGD darbu notikuma vietā pabeidza, un dzēšanas darbus turpina Valsts meža dienests (VMD). Izsaukumus uz notikuma vietu tika saņemts pirmdien plkst.09.13. Notikuma vietā strādāja VMD, VUGD ugunsdzēsēji glābēji, kā arī Inčukalna, Krimuldas un Lēdurgas BUB ugunsdzēsēji un dzēšanas darbos tika iesaistīti arī NBS Gaisa spēku un Valsts robežsardzes helikopteri.

Kuldīgas novada Rendas pagastā turpinās ugunsgrēka dzēšana, kur deg kūdras kaudzes. Vakar notikuma vietā strādāja 13 ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot 4 autocisternas, kā arī bija iesaistīta objekta tehnika. Norisinājās divu kūdras kaudžu pārkraušana un laistīšanas darbi. Līdz ar tumsas iestāšanos darbi tika pārtraukti, un naktī notikuma vietā situāciju uzraudzīja VUGD Sabiles posteņa ugunsdzēsēji glābēji un objekta darbinieki. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts svētdien plkst.15.54 un dzēšanas darbos tika iesaistīt arī objekta traktortehnika un personāls, savukārt VMD dzēšanai iesaistīja arī NBS Gaisa spēku helikopteru.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, riepas, divos gadījumos vieglās automašīnas, salmi kombaina bunkurā, sausā zāle un zaru kaudze, rugāji, siens un siena rullis, meža zemsedze un kūdra, divos gadījumos elektrolīnijas balsta stabi, šķūnis.

Pirmdien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī septiņos notikumos, kur bija jānovāc nolūzuši koki, lielākoties, no ceļa braucamās daļas, bet vienā gadījumā Rīgā koks bija uzkritis uz vieglās automašīnas, citā – Alūksnes novada Alsviķu pagastā – uz saimniecības ēkas jumta, un vēl vienā gadījumā Rīgā no ceļa braucamās daļas tika novākts elektrolīnijas balsta stabs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!