Foto: F64

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 13. janvāra pulksten 6.30 līdz 14. janvāra pulksten 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 29 izsaukumus – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, 14 uz glābšanas darbiem, bet četri izsaukumi bija maldinājumi, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

Tā pulksten 19.58 tika saņemts izsaukums Iecavas novadā, kur dega divstāvu dzīvojamā ēka, jumts un blakus piebūvētais šķūnis 30 kvadrātmetru platībā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji no ēkas evakuēja divus cilvēkus. Pulksten 21.35 ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt pulksten 18.50 VUGD steidzās uz izsaukumu Koknesē, kur divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji viena kvadrātmetra platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki. Ēkā dūmu detektors nebija uzstādīts. Pulksten 20.23 ugunsgrēks tika likvidēts.

Turpretim pulksten 17.16 tika saņemts izsaukums Rēzeknes novadā, kur vienstāva dzīvojamā mājas dzīvoklī pie krāsns dega grīda viena kvadrātmetra platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas evakuēja vienu cilvēku. Dzīvoklī dūmu detektors nebija uzstādīts. Pulksten 18.05 ugunsgrēks tika likvidēts.

Ugunsdzēsēji vēljoprojām cīnās ar ugunsgrēku Pētersalas ielā, kur 430 kvadrātmetru platībā deg trīsstāvu māja. Šobrīd VUGD ir informācija par vienu cilvēku, kurš gājis bojā, diviem ugunsnelaimē cietušiem cilvēkiem, kā arī 14 no ēkas evakuētiem cilvēkiem. Tāpat dzēšanas darbos cietis viens ugunsdzēsējs, kurš nogādāts ārstniecības iestādē.

VUGD iedzīvotājiem atgādina, ka nepieciešams ievērot piesardzību, izmantojot apkures ierīces un iekārtas. Tāpat jāatceras izmantot apkures ierīces atbilstoši to ekspluatācijā noteiktajam, nepārkurināt krāsnis un nenovietot degtspējīgus priekšmetus pie krāsns, kā arī iztīrīt sodrējus no skursteņiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega elektrības stabs, siltumnīca, kokgriešanas iekārta, skaidas traktora motora nodalījumā, sadzīves mantas, dzīvojamās mājas siena un griestu pārsegums, riepas un jumta pārsegums kādā neapsaimniekotā ēkā, citviet ēkas starpstāvu pārsegums un grīda, bet vēl divos gadījumos dega sodrēji dzīvojamo māju dūmvados.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!