Foto: F64

Pagājušajā diennaktī Latvijā trīs ugunsgrēkos cietuši četri cilvēki, tai skaitā ar dūmiem saindējusies 13 gadus veca meitene, pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Šaboha.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 37 ugunsgrēki, liecina VUGD apkopotā operatīvā informācija.

Rīgā vakar reģistrēti seši ugunsgrēki, citās pilsētās - septiņi, bet Latvijas novados - 16.

Tāpat VUGD darbinieki vakar veikuši 14 glābšanas darbus, bet divi izsaukumi izrādījušies maldinājumi.

Piektdien rīta pusē dega garāža Viļānu novada Dekšāres pagastā. Izsaukumu uz notikuma vietu VUGD saņēma plkst.9.45. Kad ugunsdzēsēji ieradās notikuma vietā, tie konstatēja, ka ar atklātu liesmu 40 kvadrātmetru platībā deg garāža un tajā atrodas jau sadegusi automašīna.

Ugunsgrēkā cieta apmēram 70 gadus vecs vīrietis, kurš guvis apdegumus. Vīrietis nodots mediķiem.

Pēcpusdienā plkst.17.15 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Nīcas novada Nīcas pagastu, kur ar atklātu liesmu dega vienstāva dzīvojamās mājas starpstāvu pārsegums, sienas un jumta konstrukcijas. Liesmas bija apņēmušas apmēram 40 kvadrātmetrus.

Ugunsgrēkā cieta 71 gadu vecs vīrietis, kurš nodots mediķiem.

Savukārt naktī plkst.00.32 VUGD saņēma izsaukumu uz ugunsnelaimi Jelgavā, Rīgas ielā. Tur 60 kvadrātmetru platībā dega divstāvu koka dzīvojamā māja. Liesmas bija apņēmušas ēkas ārsienu un bēniņus. No degošās mājas vēl pirms VUGD ierašanās bija evakuējušies divi cilvēki - 13 gadus veca meitene, kura saindējusies ar dūmiem, un 72 gadus vecs vīrietis, kurš guvis apdegumus, mēģinot uguns liesmas nodzēs saviem spēkiem. Abi cietušie nodoti mediķiem.

VUGD aicina iedzīvotājus nepārkurināt krāsnis un uzmanīgi apieties ar sildierīcēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!