Foto: DELFI
Aizvadītajā diennaktī Valsts policijā (VP) vērsušies 16 velosipēdu īpašnieki, kuriem nozagts divritenis.

Kā liecina policijas apkopotā informācija, aktīvākie garnadži bijuši Latgales reģionā, kur reģistrētas sešas zādzības, Rīgas reģionā aizdzīti pieci velosipēdi, Kurzemes reģionā - trīs, bet pa vienam velosipēdam nozagts Zemgales un Vidzemes reģionos.

No garnadžiem cietuši arī automašīnu vadītāji - pagājušā diennaktī notikušas 18 zādzības no transportlīdzekļiem. 15 no šīm zādzībām notikušas Rīgas reģionā. Pagājušā diennaktī zagļi aizdzinuši divas mašīnas - viena nozagta Zemgales, otra - Vidzemes reģionā.

Tāpat fiksētas desmit zādzības no dzīvokļiem, tostarp seši dzīvokļi apzagti Rīgas reģionā.

Pagājušā diennaktī reģistrēts viens laupīšanas gadījums Rīgas reģionā, kā arī 40 dažādas citas zādzības, no kurām 12 notikušas Latgales reģionā, desmit - Rīgas reģionā, bet Kurzemes reģionā - deviņas.

Kā ziņots, šā gada maijā "Rīgas Velo nedēļas" laikā veiktā velobraucēju aptauja liecina, ka aptuveni trešdaļai braucēju kādreiz ir nozagts velosipēds - katram ceturtajam jeb 23% velobraucēju ir nozagts viens velosipēds. Savukārt 13% velobraucēju ir nozagti vismaz divi velosipēdi.

Velobraukšanas entuziasti norāda, ka risinājums ir iegādāties drošu riteņa atslēgu, plānu trosīšu vietā izvēloties rūdīta metāla pakavveida saslēgu, kā arī iespēju robežās savu braucamo pieslēgt pie stacionāriem objektiem, pieslēdzot rāmi, nevis tikai riepu. Metāla sētas un ceļa zīmju stabi esot labi risinājumi, ja tuvumā nav drošas, ērtas velonovietnes.

Savukārt policija atgādina, ka svarīgi ir savu velosipēdu reģistrēt Ceļu satiksmes un drošības direkcijā (CSDD), ko var ērti veikt elektroniskā veidā CSDD mājas lapā "www.csdd.lv", sadaļā "e-pakalpojumi", samaksājot 0,91 eiro. Tādā veidā nozagta divriteņa atrašanas gadījumā policijas darbiniekiem uzreiz ir iespējams noskaidrot divriteņa īpašnieku, kā arī saukt pie atbildības personu, kura veikusi zādzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!