Foto: DELFI Aculiecinieks

Aizvadītajā diennaktī Latvijā ugunsgrēkos dzīvību zaudējuši trīs cilvēki, bet divi cietuši, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Vakar plkst.17.46 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvokli Rīgā, Meldru ielā. Tur dega mēbeles un sadzīves mantas 20 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā 44 gadus vecs vīrietis, bet cieta un tika izglābts 43 gadus vecs vīrietis. Cietušais bija saindējies ar degšanas produktiem, tāpēc mediķi viņu hospitalizēja.

Ap plkst.20 Daugavpils novada Maļinovas pagastā dega vienstāva koka dzīvojamā. Liesmas ēku bija pārņēmušas 50 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā 62 gadus vecs vīrietis, bet 60 gadus veca sieviete ar apdegumiem tika nogādāta slimnīcā.

Savukārt šorīt ap plkst.4 Valkā, Smilšu ielā, vienstāva dzīvojamā mājā nelielā platībā dega dīvāns un siena. Ugunsdzēsēji caur logiem iekļuva dzīvoklī un izglāba apmēram 43 gadus vecu vīrieti, kurš cieta, saindējoties ar dūmiem, un tika nodots mediķiem.

Turpinot meklēšanu, atrasts arī aptuveni 44 gadus vecs vīrietis bez dzīvības pazīmēm.

Vēl vakar tika reģistrēti vairāki ugunsgrēki, kuros cilvēki necieta.

Jau vēstīts, ka Rīgā, Aleksandra Čaka ielā, apmēram 1000 kvadrātmetru platībā dega AS "Latvijas balzams" gatavās produkcijas noliktava.

Savukārt ap plkst.8 Rundāles novada Svitenes pagastā dega saimniecības ēka 100 kvadrātmetru platībā.

Kā liecina VUGD apkopotā operatīvā informācija, aizvadītajā diennaktī, laikā no 6.novembra plkst.6.30 līdz 7.novembra plkst.6.30, dienests kopumā saņēmis 29 izsaukumus - dzēsti 15 ugunsgrēki, veikti deviņi glābšanas darbi, bet pieci izsaukumi izrādījušies maldinoši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!