Foto: Valsts policija

Aizvadītajā diennaktī Rīgā aizturēti divi autovadītāji par kukuļdošanu policistiem, informēja Valsts policija (VP).

Ceļu policijas bataljona ekipāža Daugavgrīvas ielā pamanīja kādu automašīnas "Volkswagen Golf" markas vadītāju, kurš pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus – pārbrauca pāri dubultai nepārtrauktai līnijai, kā arī veica nogriešanās manevru neatļautā vietā.

Spēkrata vadītāju likumsargi apturēja, bet 1968. gadā dzimušais vīrietis, lai izvairītos no administratīvās atbildības par pārkāpumu veikšanu, VP darbiniekiem piedāvāja kukuli – 40 eiro.

Pret autovadītāju ir sākts kriminālprocess, kā arī pieņemti divi administratīvo pārkāpumu lēmumi. Par abiem administratīvajiem pārkāpumiem piemērots naudas sods kopā 85 eiro.

Savukārt cita Rīgas Ceļu policijas bataljona ekipāža ap pulksten 21.30 Rīgā, Maskavas ielā, fiksēja un apturēja kādu steidzīgu "Mecedes Benz" vadītāju, kurš pārkāpa ātrumu. Lai izvairītos no soda par ātruma pārsniegšanu, 1999. gadā dzimušais jaunietis piedāvāja likumsargam kukuli 150 eiro apmērā.

Arī šajā gadījumā pret jaunieti sākts kriminālprocess par kukuļa došanu valsts amatpersonai, kā arī pieņemts administratīvo pārkāpumu lēmums par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu apdzīvotā vietā. Par šo pārkāpumu piemērots naudas sods 160 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!