Foto: Pixabay

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 8. marta plkst. 06.30 līdz 9.martam plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 51 izsaukumu – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem trīs bija kūlas ugunsgrēki, 29 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi, informē VUGD.

Vakar plkst.21.18 saņemts izsaukums uz Miera ielu Salaspilī, kur ar atklātu liesmu dega dārza māja 50m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst.23.34 ugunsgrēks likvidēts.

VUGD atgādina: visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan dārza mājās, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, sodrēji dzīvojamo māju dūmvados, piededzis ēdiens, griestu lampa sabiedriskās ēkas gaitenī, sadzīves priekšmeti piecstāvu mājas dzīvokļa virtuvē, vieglā automašīna.

Vakar plkst.15.14 VUGD saņēma izsaukumu uz Mārcienas ielu Rīgā, kur divstāvu mājā tika konstatēta tvana gāzes noplūde no gāzes apkures iekārtas. Notikumā vietā divi cilvēki tika nodoti NMPD mediķiem. Gāzes avārijas dienesta darbinieki noplūdi novērsa, telpas tika izvēdinātas un plkst.16.03 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!