Foto: DELFI

Aizvadītajā diennaktī Latvijā notikuši 39 ugunsgrēki, kuros bojā gājuši pieci cilvēki, bet divi cietuši, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere.

Vairākās vietās valstī - Liepājā un Rīgā - degušas dārza mājiņas. VUGD vakar plkst.18.53 saņēma izsaukumu dzēst divas dārza mājiņas 50 kvadrātmetru platībā Rīgā, Maskavas ielā. Plkst.19.45 saņemts izsaukums dzēst trīs dārza mājiņas 90 kvadrātmetru platībā Rīgā, Daugavgrīvas šosejā, bet plkst.20.49 ugunsdzēsēji izbrauca uz 20 kvadrātmetru dārza mājas dzēšanu Liepājā, Viršu ielā.

Vakar VUGD izsaukumu uz Daugavpils novada Kalupes pagastu, kur dega vienstāvu dzīvojamā māja 100 kvadrātmetru platībā, saņēma plkst.21.50. Šajā ugunsnelaimē bojā gāja 50 gadus veca sieviete, bet apdegumus guva apmēram 55 gadus vecs vīrietis, kurš tika hospitalizēts.

VUGD ugunsgrēka dzēšanu apgrūtināja lielais - 20 grādu - sals, kā arī tas, ka ūdens ņemšanas vieta bija piecu kilometru attālumā no notikuma vietas.

Ugunsgrēka iemesls, iespējams, bijis apkures iekārtu bojājums. Šāda ugunsnelaime nebūtu notikusi, ja ēkā būtu uzstādīti dūmu detektori, norādīja VUGD pārstāve.

Ugunsgrēks Kalupes pagastā tika nodzēsts plkst.02.59.

Savukārt plkst.22.14 VUGD izsaukumu saņēma uz Dagdas pagasta "Bojāriem", kur ar atklātu liesmu dega vienstāvu dzīvojamā koka māja, kurai jau bija iebrucis jumts. Ugunsgrēkā gāja bojā 47 gadus vecs vīrietis, iespējamais aizdegšanās iemesls - neuzmanīga smēķēšana. Ugunsgrēks tika nodzēsts plkst.00.40.

Aizvadītajā diennaktī VUGD plkst.00.22 saņēma izsaukumu uz Ventspili, Kuldīgas ielu, kur vienstāvu dzīvojamajā mājā dega dzīvoklis, bēniņi un jumta konstrukcijas 60 kvadrātmetru platībā. Bojā gāja 55 gadus vecs vīrietis, kā arī cieta 55 gadus vecs vīrietis. Kopumā no ēkas tika evakuēti astoņi cilvēki. Ugunsgrēka iemesls - neuzmanīga rīcība ar uguni. Ugunsgrēks nodzēsts plkst.02.53.

Vakar plkst.20.50 kaimiņi VUGD izsaukuši arī kādā piecstāvu dzīvojamā mājā Aizkrauklē, kur radies liels sadūmojums. Izrādījies, ka kādā dzīvoklī bija piedegušas 8.marta vakariņas, un iedzīvotāji ar piedūmojumu līdz VUGD atbraukšanai jau bija tikuši galā saviem spēkiem.

Kā ziņots, vakar plkst.11.05 kādā dzīvojamā mājā Jelgavā, Emburgas ielā, izcēlās ugunsgrēks, kurā gāja bojā divi cilvēki - apmēram 60 gadus vecs vīrietis un tikpat veca sieviete. Plkst.12.06 liesmas izdevās lokalizēt. Ugunsgrēka izcelšanās iemesls - neuzmanīga rīcība ar uguni, smēķēšana.

VUGD aizvadītajā diennaktī veicis septiņus glābšanas darbus un saņēmis sešus maldinājuma zvanus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!