Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 6. jūnija pulksten 6.30 līdz 7. jūnija pulksten 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 67 izsaukumus – 28 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā deviņus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi, portālu "Delfi" informēja VUGD.

Pēc trijiem pēcpusdienā ugunsdzēsēji glābēji devās uz Liepāju, kur no ūdenstilpes izcēla bojāgājušo, kuru nodeva Valsts policijas amatpersonām.

Pulksten 10.13 VUGD saņēma izsaukumu uz Valmieras novada Valmieru, kur trīsstāvu sabiedriskās ēkas pagrabā, elektrības sadales skapī dega vadi 0,01 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki. Degšana tika likvidēta pirms VUGD ierašanās.

Pulksten 08.58 tika saņemts izsaukums uz Ādažu novada Ādažu pagastu, kur vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 10 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no mājas evakuējās divi cilvēki. Plkst. 13.00 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega saimniecības ēkas, šķūnis, ēkas siena, dārza māja, nojume un malka, vieglās automašīnas, riepas, meža zemsedze, koki, kūdra, niedres, sausā zāle, papeļu pūkas un piecos gadījumos atkritumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!