Foto: LETA

Aizvadītajās brīvdienās reģistrēti 36 kūlas ugunsgrēki, kuru kopējā degšanas platība bija vairāk nekā 63,7 hektāri, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks bija izcēlies Balvu novada Bērzpils pagastā, kur pērnā zāle dega 50 hektāru platībā.

Kopumā aizvadītajā nedēļas nogalē VUGD saņēma 139 izsaukumus – 85 uz ugunsgrēku dzēšanu un 32 uz glābšanas darbiem, bet 22 no izsaukumiem bija maldinājumi. Ugunsdzēsēji glābēji devās dzēst degošus atkritumus, koka stumbru, šķeldu kravas vagonā, meža zemsedzi, piecos gadījumos – zaru kaudzes, žogu, loga rāmi un aizkarus, motorolleru, vieglo automašīnu, garāžu, divus šķūņus, dārza māju un trīs gadījumos – bez uzraudzības atstātu piedegušu ēdienu.

Jau ziņots, ka Sestdien ugunsgrēkā Rugāju novada Rugāju pagastā bojā gājis cilvēks. VUGD izsaukumu uz notikuma vietu, kur ar atklātu liesmu degusi vienstāva dzīvojamā māja 120 kvadrātmetru platībā, saņēmis pulksten 23.40. Ugunsgrēku izdevās likvidēt tikai svētdienas rītā, īsi pirms pulksten 7.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!