Bauskas rajona tiesa novembra sākumā pasludināja spriedumu lietā par nepilnus divus gadus vecās meitiņas nepieskatīšanu un atstāšanu bez uzraudzības, kā rezultātā bērns noslīka. Tiesa meitenes mātei, 1970.gadā dzimušajai Ludmilai Goļevai piesprieda brīvības atņemšanu uz diviem gadiem nosacīti ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem.
Kā pastāstīja Bauskas rajona virsprokurore Aija Leitāne, tiesa konstatēja, ka Goļeva apzināti tīši atstājusi bez palīdzības mazgadīgu personu, kura atradās dzīvībai un veselībai bīstamā situācijā un kurai nebija iespēju saglabāt sevi nevarības dēļ, turklāt saskaņā ar LR Civillikuma 179.pantu Goļevai ir pienākums rūpēties par viņas varā esoša bērna dzīvību, taču tiesājamā pati bija radījusi bērna dzīvībai bīstamu situāciju un neizmantoja iespēju sniegt palīdzību.

Goļeva, būdama alkohola reibumā, zinot, ka meitenei patīk iet uz apmēram 20 metrus attālo dīķi, kas nav iežogots, nepieskatīja savu meitu un ļāva viņai turp iet, kā rezultātā meitene iekrita dīķī un noslīka. Māte pati tobrīd lasīja ābolus dārzā, no kurienes pagalms un dīķis nav redzami.

Tādā veidā, pēc Leitānes teiktā, Goļeva ar tīšu rīcību izdarīja noziegumu, kas paredz atbildību Krimināllikuma 141.panta 2.daļā.

Virsprokurore norādīja, ka nav bijis iespējams precīzi pierādīt, ka vecāki būtu mazajai meitenītei iedevuši alkoholu. Nebija iespējams arī noteikt, kādu darbību rezultātā bērna asinīs alkohola daudzums sasniedza 1,61 promili.

Sākotnēji lietu bija paredzēts izskatīt tikai nākamā gada sākumā, tomēr tiesa bija pretimnākoša un šo lietu izskatīja ārpus kārtas, teica Leitāne.

Šodien ir pēdējā diena, kad var pārsūdzēt spriedumu šajā lietā, taču Leitānei pagaidām neesot informācijas, vai kāds to gatavojas darīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!