Foto: Publicitātes foto

Par izbūvēto laivu piestātnes un peldvietas pontona laipu biedrība "Eiropas stārķu pilsētu organizācija", kuras vārdā rīkojas Alojas novada domes deputāts Jānis Bakmanis, prasot no Eiropas Savienības fondiem 9000 latus, ir krāpniecība, uzskata biedrība "Sabiedrība par atklātību - Delna"

"Eiropas stārķu pilsētu organizācijas" projektā Lauku atbalsta dienests neapstiprināja laivas piestātnes un peldvietas pontona izmaksas, jo konstatēja būtiskas atkāpes no sākotnējās ieceres, kā arī uz vietas konstatēja, ka izbūvētā laipa neliecina, ka tā varētu maksāt 10 000 latus, kas sastāv no 9000 latiem ES finansējuma un 1000 latu biedrības līdzfinansējuma.

Par minēto lietu 2013.gada 3.oktobrī Administratīvās rajona tiesas Valmieras tiesu namā tika skatīts biedrības "Eiropas stārķu pilsētu organizācija" pieteikums pret Lauku atbalsta dienestu, lūdzot atcelt izdoto lēmumu ar kuru biedrībai tiek atprasīts izmaksātais Eiropas Savienības finansējums laivu un peldvietas pontona izbūvei 9000 latu apmērā.

Lieta tika izskatīta pēc būtības un spriedums tiks nolasīts 2013.gada 21.oktobrī. Papildus tiesa lems par blakus lēmumu, nodot lietu prokuratūrai, jo vietējās būvvaldes rīcībā, pieņemot laipu ekspluatācijā, ir saskatāmas noziedzīga nodarījuma pazīmes.

"Delna" uzskata, ka Alojas novada domes deputāta Bakmaņa rīcībā ir nepārprotami saskatāmas krāpšanas pazīmes, tādēļ organizācija vērsīsies policijā ar lūgumu pārbaudīt minēto lietu, kā arī vērsīsies Alojas novada domē ar iesniegumu, lūdzot izvērtēt deputāta rīcību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!