Foto: stock.xchng

Policija aizdomās par vairāku zādzību izdarīšanu Alūksnē un Gulbenē, tostarp no baznīcas un poliklīnikas, aizturējusi 1990.gadā dzimušu agrāk tiesātu Annas iedzīvotāju, vietējos portālus informējusi Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Dace Jukāma.

4.janvārī konstatēts, ka nakts laikā Alūksnē, Cēsu ielā, no neaizslēgtas automašīnas "Audi Coupe" nozagti četri amortizatori un no salona divi skaļruņi. Aizdomās par zādzības izdarīšanu aizturēts 1990.gadā dzimis Annas iedzīvotājs. Izmeklēšanas laikā aizturētais jaunietis atzīts par aizdomās turamo vairāku iepriekš Alūksnes iecirknī reģistrētu zādzību izdarīšanā no baznīcas, poliklīnikas un vairākām tirdzniecības vietām.

Reģistrētā informācija liecina, ka jaunietis "strādājis" gandrīz katru nakti. Gados jaunais vīrietis tiek turēts aizdomās par 29.decembrī konstatēto zādzību no Alūksnes evaņģēliski luteriskās baznīcas Alūksnē, Pils ielā, kad tika nozagta nauda no ziedojumu urnām, kā arī viena ziedojumu urna, kas atrasta nomesta netālu no baznīcas.

30.decembrī konstatēts, ka viņš iekļuvis poliklīnikas telpās Alūksnē, Vidus ielā, un nozadzis maiņas naudu - vairākus desmitus latu, 1.janvārī nakts laikā, atlaužot durvis, iekļūts veikalā Jaunannas pagastā, kur nozagta nauda, apmēram 200 latu un cigaretes. 3.janvāra naktī, atspiežot logu, viņš iekļuvis veikalā Malienas pagastā, kur nozagti 110 lati.

Par visiem minētajiem gadījumiem uzsākts kriminālprocess un jaunietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Tas viņu nav atturējis turpināt aizsākto. 11.janvārī Gulbenes iecirkņa policijas darbinieki vīrieti aizturēja par zādzības izdarīšanu no veikala telpām Gulbenes novada Galgauskas pagastā, kur no noliktavas telpas tika nozagta nauda - apmēram 150 latu.

Savu vainu izdarītajos noziegumos vīrietis atzīst un atklāj, ka daļu nozagtās naudas tērējis spēļu automātos.

Tiesa aizturētajam vīrietim, kas pirms gada atbrīvots no ieslodzījuma vietas, kur izcietis sodu par iepriekš izdarītām zādzībām, kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!