Foto: Valsts policija

Pirmdien, 11. maijā, reaģējot uz aculiecinieka sniegto informāciju, Valsts policijai Alūksnes novadā izdevies aizturēt 37 gadus vecu šoferi, kurš pie spēkrata stūres bija sēdies bez transportlīdzekļa vadītāja tiesībām un 2,5 promiļu alkohola reibumā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Izsaukums policijā saņemts pulksten 14.15, kad kāds iedzīvotājs ziņojis par "Volkswagen" markas spēkrata vadītāju Alūksnes novadā, kurš, iespējams, sēdies pie stūres alkohola reibumā. Saņemtā informācija nekavējoties nodota Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Patruļpolicijas nodaļas inspektoriem, kuri sākuši transportlīdzekļa meklēšanu.

Pēc īsa brīža policija pamanījusi minēto transportlīdzekli. Automašīna bija novietota stāvēšanai, bet vadītājs sēdējis pie stūres. Policisti brīdinājuši vīrieti par atbildību, kas draud, ja viņš sāks braukšanu un piedalīsies ceļu satiksmē. Uz likumsargu brīdinājumiem vīrietis atbildējis rupji un izaicinoši, piebilstot, lai likumsargi vispirms viņu noķerot. Automašīnas vadītājs ieslēdzis atpakaļgaitu un demonstratīvi uzsācis bēgšanu.

Vīrietis nav pakļāvies policijas vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli un turpinājis bēgšanu, taču policijai izdevies transportlīdzekļa vadītāju apturēt.

Pārbaudot vadītāju, konstatēts, ka 1983. gadā dzimušais vīrietis pie transportlīdzekļa stūres sēdies 2,5 promiļu reibumā, kā arī bez jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Policija paskaidro, ka par dažādiem pārkāpumiem ceļu satiksmē vīrietim tās atņemtas jau 2008. gadā. Tāpat kungs jau vairakkārt nonācis policijas redzeslokā par līdzīgiem pārkāpumiem.

Valsts policijā par notikušo sākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Tāpat vīrietim ir noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, par nepakļaušanos tādas personas atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli, kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus.

Valsts policija izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri operatīvi reaģēja uz situāciju un sniedza informāciju par pārkāpēju.

Valsts policija aicina autovadītājus būt atbildīgiem un ikreiz, kad sēsties pie sava transportlīdzekļa stūres, aizdomāties par savu un līdzcilvēku drošību, nākotni un veselību, un nebraukt dzērumā. Tāpat Valsts policija aicina iedzīvotājus nepalikt vienaldzīgiem un situācijās, kad rodas pamatotas aizdomas, ka transportlīdzekļa vadītājs pie stūres sēdies reibumā, ziņot Valsts policijai, zvanot pa tālruni 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!