Šā gada pirmajos četros mēnešos Alūksnes rajona policijas pārvalde ir sastādījusi 23 administratīvos protokolus par nelegālā alkohola jeb "krutkas" glabāšanu un pārdošanu. Policija pirmo reizi ir uzsākusi arī četrus kriminālprocesus par alkohola glabāšanu un tirgošanu atkārtoti gada laikā, vēsta dzirkstele.lv.
Alūksnes rajona policijas pārvalde ir ierosinājusi jau četrus kriminālprocesus par alkohola glabāšanu un pārdošanu atkārtoti gada laikā. Tie uzsākti pret "krutkas" tirgoņiem Alūksnē, Zeltiņos un Liepnā.

"Likums paredz, ja gada laikā, kopš vainīgais pirmo reizi ir sodīts par nelegāla alkohola glabāšanu, viņš tiek sodīts atkārtoti, tiek ierosināts kriminālprocess," norāda Alūksnes rajona policijas pārvaldes Kārtības policijas biroja priekšnieks Zigurds Safranovičs.

Safranovičs skaidro, ka agrāk par nelegāla alkohola tirgošanu vainīgajam bija paredzēta viena atbildība, bet par glabāšanu - cita. Tagad tas administratīvo pārkāpumu kodeksā ir apvienots, jo ir loģiski - tas, kurš tirgo, arī glabā.

Šī gada četros mēnešos policijas darbinieki ir izņēmuši 29,4 litrus nelegālā alkohola, 325 paciņas cigarešu un 250 litru degvielas. Šajos gadījumos vainīgajiem ir jau uzlikti naudas sodi, kuru kopējā summa ir 1010 latu.

Safranovičs uzsver, ka apmēram 90 procentos gadījumu tie, kam uzlikts sods par nelegāla alkohola tirgošanu, to nav samaksājuši.

Policijas pārstāvis arī norāda, ka sabiedrībai vajadzētu būt aktīvākai, ziņojot par "krutkas" tirgoņiem un rakstot oficiālus iesniegumus. "Katru nedēļu pie manis vēršas cilvēki un stāsta, kur tirgo "krutku". Kad aicinu rakstīt oficiālu iesniegumu - atsakās un piebilst, lai policists tālāk skaidro visu pats. Bet policijai ir nepieciešamas tikai divas liecības, lai alkohola tirgoni sauktu pie atbildības," klāsta Safranovičs.

Visvairāk Alūksnes rajonā protokolu sastādīts Alūksnes, Liepnas un Mālupes iedzīvotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!