Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par krāpšanu, dokumentu viltošanu un par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Kāda sieviete, izmantojot savu dienesta stāvokli un piekļuvi klientu datiem, viltojot dokumentus, veikusi krāpšanu. Kopumā vairāk nekā divu gadu laikā viņa 68 pārskaitījumu rezultātā ir izkrāpusi no valsts aptuveni 6 000 eiro.

Pagājušajā gadā Valsts policijā saņemts iesniegums par 68 krāpnieciska rakstura darbībām kādā iestādē Talsos.

Policija sāka kriminālprocesu un noskaidroja, ka kāda sieviete, būdama valsts amatpersona un izmantojot to, ka viņai ir piekļuve klientu informācijai laika posmā no 2016. gada maija līdz 2018. gada novembrim rakstīja klientu vārdā iesniegumus, norādot viņu datus un kontu numurus, ar lūgumu nodrošināt finansiālu atbalstu transporta izdevumu segšanai bezdarbniekiem apmācību gadījumos.

Ar šīm darbībām sieviete ļaunprātīgi, mantkārīgā nolūkā, izmantoja dienesta stāvokli, kura laikā veica krāpnieciska rakstura darbības, pašrocīgi viltojot dokumentus, kā rezultātā valstij radīja zaudējumus aptuveni 6 000 eiro.

Bargākais sods par šādiem noziegumiem ir brīvības atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, atņemot tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Soda apmēru noteiks tiesa, norāda policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!