Foto: LETA

Rīgā kāda skolotāja apsūdzēta angļu valodā mutvārdu daļas materiālu izpaušanā saviem skolēniem, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūras pārstāve Una Rēķe.

Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore otrdien tiesai nodevusi krimināllietu par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu, ko izdarījusi persona, kas nav valsts amatpersona un kas saskaņā ar likumu ir atbildīga par ziņu glabāšanu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētā persona ieņēma vispārējās vidējās izglītības skolotājas amatu un bija norīkota par angļu valodas centralizētā eksāmena intervētāju, norāda prokuratūra.

Apsūdzētā, apzinoties, ka izglītojamiem nav tiesību zināt centralizētā eksāmena angļu valodā mutvārdu daļas materiālu saturu līdz eksāmena sākuma brīdim, ar mērķi uzlabot savu izglītojamo rezultātus centralizētajā angļu valodas eksāmenā, izmantoja brīdi, viņai kā eksāmena mutvārdu daļas intervētājai bija nodrošināta iespēja netraucēti iepazīties ar mutvārdu daļas eksāmena materiāliem pirms eksāmena sākuma, ievietoja četras fotogrāfijas ar angļu valodas centralizētā eksāmena mutvārdu daļas biļešu saturu mobilās lietotnes "WhatsApp" izglītojamo grupā un apzināti izpauda centralizētā eksāmena mutvārdu daļas saturu izglītojamajiem.

Tādējādi, ar savām darbībām apsūdzētā skolotāja, būdama atbildīga par ziņu glabāšanu, izpauda neizpaužamas ziņas, kas nav valsts noslēpums un izdarīja noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 200. panta pirmajā daļā. Skolotājai tagad draud cietumsods uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs, vai arī tikai naudas sods.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!