Foto: LETA

No ieslodzījuma izlaists 13. janvāra Vecrīgas grautiņu lietā notiesātais Ansis Ataols Bērziņš, piektdienas rīta vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Rīta Panorāma".

Bērziņš atbrīvots īsi pēc pulksten sešiem piektdienas rītā.

Kā informē "Rīta Panorāma", Bērziņu pie ieslodzījuma vietas sagaidīja draugi, radinieki, kā arī 13. Saeimas deputāte Janīna Kursīte-Pakule.

"Tas, ka mani ielika cietumā bija politiska lieta, un tā faktiski bija no manas puses sabiedriska darbošanās, ka man nācās sēdēt,'' raidījumam pēc iznākšanas no cietuma teica Bērziņš.

Bērziņš plānojot tiesāties, lai panāktu reabilitāciju. Kādā institūcijā, to gan viņš nezinot, jo Latvijas tiesu sistēmai vairs neuzticoties.


Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Bērziņš no cietuma tiks atbrīvots, jo ir izcietis viņam piespriesto brīvības atņemšanu uz gadu un astoņiem mēnešiem, kurā ieskaitīts arī nebrīvē pavadītais laiks Čehijā.

Par dalību 2009. gada 13. janvāra Vecrīgas grautiņos sākotnēji Bērziņam tika piespriesta nosacīta brīvības atņemšana uz vienu gadu un astoņiem mēnešiem. Tiesa Bērziņam piesprieda arī Valsts probācijas dienesta (VPD) uzraudzību. Tā kā tiesas lēmumu nepildīja VPD neieradās, tiesa lēma nosacītu cietumsodu aizstāt ar reālu brīvības atņemšanu.

Pēc tam Bērziņš nolēma doties prom no Latvijas, kā pats to raksturoja – "politiskajā trimdā".

Bērziņš 2016. gada sākumā tika izsludināts starptautiskā meklēšanā, bet pērnā gada pavasarī viņš aizturēts Čehijā un pēcāk izdots Latvijai.

Rīgas apgabaltiesa šī gada 7. septembrī nolēma atstāt negrozītu Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas jūlija lēmumu, ar kuru tika noraidīts Bērziņa lūgums par pirmstermiņa atbrīvošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!