Ieslodzījuma vietu pārvalde šodien pieņēmusi lēmumu apbalvot trīs Centrālcietuma darbiniekus, kuri naktī uz otrdienu novērsa sešu ieslodzīto mēģinājumu izbēgt.
Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieka vietnieks Aleksandrs Točelovskis sacīja, ka pārvalde izteiks pateicību cietuma priekšnieka dežurējošajam palīgam, bet diviem uzraugiem, kuri laikus pamanīja bēgšanas mēģinājumu, tiks piešķirtas naudas prēmijas. "Apbalvot varētu visus darbiniekus, bet nolēmām, ka apbalvosim trīs," teica Točelovskis.

Točelovskis pastāstīja, ka seši ieslodzītie, kuri atradušies vienā kamerā, kas atradās cietuma vecā korpusa augšējā - ceturtajā stāvā, naktī izveidoja griestos caurumu un bija plānojuši izkļūt uz jumta, bet pēc tam tālāk brīvībā. Šo ieceri bēgļiem, kas pārsvarā esot ieslodzītie ar "stāžu", "iztraucēja" apgaitu veikušie uzraugi, kas par notikušo nekavējoties ziņoja vadībai.

Točelovskis stāstīja, ka pašlaik cietuma darbinieki nopratina visus bēgļus, lai noskaidrotu katra vainas pakāpi, jo "varbūt visi nemaz nedomāja bēgt", sacīja pārvaldes priekšnieka vietnieks.

Točelovskis atgādināja, ka pēdējo reizi no ieslodzījuma vietām mēģināts izbēgt pirms diviem gadiem. Toreiz bēgt mēģinājuši trīs ieslodzītie. Savukārt 1998.gada novembrī diviem ieslodzītajiem esot izdevies izbēgt no Centrālcietuma. Arī šie ieslodzītie bija izkļuvuši no kameras caur griestiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!