Šodien Bauskas rajona tiesa līdz apsūdzības uzrādīšanai apcietināja aizdomās par SIA "Lielmežotne" izpilddirektores Mārītes Dreijeres slepkavību aizturēto Jāni Rāznu.
Tiesa Rāznam piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu - uz 2 mēnešiem, aģentūrai LETA sacīja Bauskas rajona Policijas pārvaldes priekšnieka palīdze Linda Jumburga.

Kā ziņots, 24.decembrī aizdomās par 1950.gadā dzimušās Mārītes Dreijeres slepkavību Mežotnē policija aizturēja Rāznu. Vēlāk viņš policijā atzinies, ka nošāvis Dreijeri.

Rāzna bija 6.Saeimas deputāts, viņš ir arī Mežotnes pagasta padomes deputāts un padomes priekšsēdētājas vietnieks.

Kā liecina aģentūras LETA datubāzes materiāli, bojā gājusī Dreijere bija SIA "Lielmežotne" izpilddirektore. Viņa pirmdienas, 23.decembra, vakarā atrasta mirusi uzņēmuma administratīvajā ēkā. Eksperti uz sievietes ķermeņa konstatēja šautu brūci krūškurvja apvidū. Iespējamais slepkavības ierocis - "Nagan" tipa pistole - tika atrasts Rāznas mājās.

Dreijeres slepkavība, visticamāk, saistīta ar viņas un uzņēmuma līdzīpašnieka Rāznas nesaskaņām darbā, iepriekš aģentūrai LETA apstiprināja Bauskas rajona policijas pārvaldes preses sekretāre Jumburga.

Kā ziņots, aizdomās par Dreijeres slepkavību aizturētais Rāzna bija sasaucis "Lielmežotnes" īpašnieku sapulci, kurā bija plānots runāt par izmaiņām uzņēmuma kapitāldaļu sadalījumā pēc privatizācijas, kas, pēc Rāznas domām, notikušas nelikumīgi.

Pēc sapulces, kurā notikusi asa vārdu pārmaiņa, Dreijere administratīvajā ēkā atrasta mirusi.

Par notikušo ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 118.panta par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos.

Saskaņā ar aģentūras LETA arhīva datiem, Rāzna tika ievēlēts 6.Saeimā no Demokrātiskās partijas "Saimnieks" saraksta. Viņš bijis arī Centrālās zemes komisijas priekšsēdētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!