Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa ceturtdien piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu – maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā aizdomās turētajam uzņēmējam Mihailam Uļmanam.

Lietas tiesnese norādīja, ka apcietinājums piemērots, jo izmeklētāji uzskata, ka Uļmans varētu traucēt izmeklēšanas gaitai. Izvērtējot lietas materiālus, tiesnese secinājusi, ka pastāv izmeklēšanas traucēšanas risks.

Viņa arī atzīmēja, ka Uļmana advokāte Alla Ignatjeva piedāvājusi piemērot Uļmanam drošības naudu, taču tiesnese šādu versiju nav izskatījusi.

Jāpiebilst, ka Uļmana aizstāvība ceturtdienas tiesas lēmumu var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Ignatjeva medijiem komentārus nesniedza, vien bilstot, ka tiesas lēmums tik pārsūdzēts, jo "neredz pamatu apsūdzībai". Pats Uļmans slēpa seju no žurnālistiem, līdzīgi kā reizē ar viņu aizturētais uzņēmējs Aleksandrs Babenko, proti, pāri galvai pārsedzot zilu vējjaku.

"Delfi" jau vēstīja, ka trešdien šāds drošības līdzeklis piemērots Bunkus slepkavības lietā aizdomās turētajam uzņēmējam Aleksandram Babenko.

Babenko tiesas lēmumu varēs pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā. Viņa aizstāve Helēna Purviņa trešdien teica, ka tiesas lēmumu pārsūdzēs. Vienlaikus advokāte apliecināja, ka apgabaltiesā, iespējams, uzstāšot uz drošības naudas piemērošanu.

Uļmans un Babenko ir bijuši biznesa partneri. Bunkus ģimenes pārstāvji Uļmana vārdu jau iepriekš bija minējuši Mārtiņa Bunkus slepkavības kontekstā, turklāt pats Mārtiņš Bunkus 2016. gadā tika vērsies policijā, ka saņēmis nāves draudus, taču lieta tika izbeigta. Uļmanam 2016. gadā esot radušās domstarpības ar maksātnespējas administratoru Mārtiņam Bunkus uzņēmuma "Rego Trade" maksātnespējas lietā, kurā administrators prasīja tiesas ceļā no uzņēmēja vairākus simtus tūkstošus.

Jau vēstīts, ka Bunkus tika nošauts 2018. gada 30. maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika atrasta sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.


2021. gada vasarā tapa zināms, ka viens no iespējamajiem maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības izpildītājiem ticis apcietināts Ukrainā saistībā ar kādu citu noziegumu. Kā vēstīja LTV, aizdomās turētais Ukrainā ticis aizturēts par citu noziegumu, kas nav saistīts ar Latviju, taču izmeklēšanas laikā viņš esot sācis liecināt arī saistībā ar Bunkus slepkavību.

Otrdien "Delfi" vēstīja, ka Valsts policija (VP) ir atklājusi pirms četriem gadiem notikušo maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavību, kā arī otrdien aizturētas vairākas iesaistītās personas.

Policijā stāstīja, ka noskaidrota gan noziegumā faktiski visu iesaistīto personu ķēde, sākot no pasūtītāja līdz organizētājam un izpildītājam, gan otrdien rūpīgi plānotas operācijas laikā aizturētas vairākas personas, tostarp izpildītājs un pasūtītājs.

Kā vēsta portāls "Delfi Bizness," saistībā ar Mārtiņa Bunkus slepkavību aizturētais uzņēmējs Mihails Uļmans līdz šim saimniekojis ar plašu vērienu – viņš daudzus gadus ierindojas Latvijas miljonāru saraksta augšgalā, bijis lielākais privātais zemes īpašnieks un izpelnījies citus titulus dažādos mūsu valsts turīgāko cilvēku sarakstos.

Viņa pārstāvētie uzņēmumi darbojas visdažādākajās jomas – sākot no nekustamā īpašuma pārvaldīšanas un mazumtirdzniecības līdz pat kūdras ieguvei un zivju pārstrādei, taču, atskatoties pagātnē, daži no uzņēmumiem iesaistīti skaļos darījumos un tiesvedībās. Portāls "Delfi Bizness" pētīja, kā attīstījies Uļmana bizness un kas viņam pieder šobrīd.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!