Svētdien tiesa aizdomās par Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesu kolēģijas priekšsēdētāja Jāņa Laukrozes slepkavību aizturētajam Dmitrijam Maškovam piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu uz 30 dienām.
Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns, drošības līdzeklis piemērots līdz apsūdzības uzrādīšanai.

LETA jau vēstīja, ka Maškovu Drošības policija nedēļas sākumā aizturēja uz aizdomu pamata par Rīgas sinagogas spridzināšanā.

Aizturētais pirms tam jau atradies policijas meklēšanā saistībā ar krimināllietu pret bijušajiem Rīgas OMON kaujiniekiem. Šīs lietas ietvaros viņam bija piemērots drošības līdzeklis - paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu, taču viņš to nav ievērojis un izbraucis no Latvijas. Prokuratūra 1996.gadā OMON krimināllietu daļā pret Maškovu izbeigusi, un no tā laika arī pārtraukta viņa meklēšana.

13.decembrī Drošības policija atbrīvoja viņu no apcietinājuma un nodeva policijas uzraudzība, taču Maškovs brīvībā pabija pavisam neilgu brīdi, jo policija viņu aizturēja uz aizdomu pamata par tiesneša Laukrozes slepkavību.

Drošības policijas priekšnieka vietnieks Didzis Šmitiņš pēc Maškova atkārtotas aizturēšanas aģentūrai LETA atteicās sniegt jebkādus komentārus par izmeklēšanu un pierādījumiem pret Maškovu, norādot, ka "viss, ko policija dara, ir izmeklēšanas interesēs".

Jau vēstīts, ka Maškovs vēl 1994.gadā Latvijā strādājis policijā, taču ticis no tās padzīts, jo, veicot kāda apzagta dzīvokļa apskati, viņš tajā piesavinājies dārglietas.

Maškovs atzinis, ka tiešām no apzagtā dzīvokļa ir paņēmis dārglietas, taču nav varējis paskaidrot motīvus, kāpēc tā rīkojies. Par noziegumu Maškovu tiesājis tieši Laukroze, piespriežot divu gadu cietumsodu, sodu izciešot nosacīti.

Kā ziņots, tiesnesis Laukroze tika nogalināts šā gada 15.oktobrī savas mājas vārtu ejā. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, Maškovs tobrīd esot atradies Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!