Rīgas policijas darbinieki uz aizdomu pamata par pret ekspremjeru Andri Šķēli vērstu saukļu rakstīšanu vairākās Rīgas vietās uz namu sienām aizturējuši un apcietinājuši nacionālboļševiku pārstāvi Latvijas Universitātes studentu Benesu Aio.
Viņš aizturēts pagājušajā nedēļā un šobrīd viņam kā drošības līdzeklis ir piemērots apcietinājums, ko viņš vēl likumā paredzētajā kārtībā var pārsūdzēt, BNS trešdien apliecināja Rīgas galvenajā policijas pārvaldē.

Policija Aio aizturējusi 10.aprīlī Rīgā. Aizturēto tur aizdomās, ka viņš februārī un martā vairākās Rīgas vietās - Maskavas ielas rajonā, Vecrīgā un citur - uz namu sienām rakstījis pret Šķēli vērstus rupjus un necenzētus izteicienus. Uzraksti bijuši vērsti arī pret Latvijas valsti kopumā.

Nacionālboļševiku sabiedrība "Uzvara" BNS trešdien atsūtīja paziņojumu, kurā sacīts, ka Aio aizturējuši Drošības policijas darbinieki par uzbrukumu premjeram. Aio ar maisu galvā it kā nogādāts policijas iecirknī, kur ar pretlikumīgiem paņēmieniem pratināts, līdz viņam kļuvis slikti.

Vēlāk Aio attapies slimnīcā, bet pēc tam viņš it kā pazudis un par viņu neesot nekādu ziņu. Nacionālboļševiki prasa viņu nekavējoties atbrīvot un sniegt ziņas par Aio veselības stāvokli.

Drošības policijas priekšnieka vietnieks Didzis Šmitiņš trešdien BNS noliedza, ka Aio būtu aizturējuši Drošības policijas darbinieki, un šīs lietas materiāli esot Rīgas galvenās policijas pārvaldes lietvedībā.

Afrikāņu izcelsmes Latvijas pilsonis, universitātes Bioloģijas fakulātes students, kurš vēlas kļūt par zinātnieku, jau iepriekš presei paudis nacionālboļševiku idejas un sacījis, ka ir izlasījis gandrīz visus Ļeņina un Marksa darbus.

Viņš arī stāstījis, ka vairākas reizes kopā ar pārējiem nacionālboļševikiem apmeklējis Maskavu, kur ticies ar nacionālboļševiku kustības līderi Eduardu Ļimonovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!