Foto: LETA

Valsts policija otrdien, 12. maijā, aizturējusi uzņēmēju Gulami Gulami, bet trešdien, 13. maijā, viņam piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Valsts policijā portālam "Delfi" norādīja, ka Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes darbinieki veikuši procesuālās darbības Rīgā.

Policijā norāda, ka lietvedībā atrodas kriminālprocess, kurā izmeklējamam noziedzīgajam nodarījumam noteikta juridiskā kvalifikācija pēc Krimināllikuma 177. panta trešās daļas, 275. panta otrās daļas, 276. panta pirmās daļas.

Likums par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa, kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz 10 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Par dokumenta, zīmoga un spiedoga viltošanu un viltota dokumenta, zīmoga un spiedoga realizēšanu un izmantošanu, ja tas darīts mantkārīgā nolūkā vai ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja tās radījušas būtisku kaitējumu valsts varai vai pārvaldības kārtībai vai ar likumu aizsargātām personas interesēm, kā sodu paredzēts piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Savukārt par pasta sūtījuma nelikumīgu atvēršanu un iznīcināšanu likums kā sodu paredz piemērot īslaicīgu brīvības atņemšanu vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Policijā norāda, ka kriminālprocesā izmeklējamais noziegums ir noticis ilgstošā laika posmā – laikā no 2013. gada līdz pat 2020. gadam.

Ciešā sadarbībā ar prokuratūru kriminālprocesā tika veiktas procesuālās un izmeklēšanas darbības. Veiktas sešas izmeklēšanas tiesneša sankcionētas kratīšanas un viena kratīšana neatliekamības kārtībā.

2020. gada 12. maijā uz aizdomu pamata par izmeklējamā nozieguma izdarīšanu Kriminālprocesa likuma 264. panta kārtībā tika aizturēta viena persona, kurai noteikts aizdomās turētās personas statuss.

13. maijā aizdomās turētajai personai tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, un noteikts, ka apcietinājumu var atcelt, ja mēneša laikā tiek samaksāta drošības nauda. Tās apmēru policijā nekonkretizēja.

Gulami jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā.

Iepriekš ziņots, ka Rīgas rajona tiesa krimināllietā par vairāk nekā deviņus miljonus eiro vērtās Tadžikistānas kokvilnas kravas pazušanu apsūdzētajiem piespriedusi cietumsodus.

Starp apsūdzētajiem bija arī Gulami, kuram toreiz tiesa lēma piemērot astoņu gadu cietumsodu.

Gulami, jautāts, kāpēc aizturēts, LTV žurnālistiem zacījasacīja: "Ziniet, tā ir Allas Jurašas, Juraša un valsts drošības iestāžu sazvērestība."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!