Foto: F64

Maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā aizdomās turētā Mihaila Uļmana uzņēmums SIA "Mono" izsludina viena miljona eiro atlīdzību par Bunkus slepkavības īstenotāju, pasūtītāju un atbalstītāju atklāšanu, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

"Mono" norāda, ka Uļmanam nav bijis tiešs konflikts ar Bunku, kā arī aicina sabiedrību atturēties no pāragriem secinājumiem un nepamatotiem izteikumiem.

"Īpaši vēlamies uzsvērt, ka Uļmanam nav bijis tiešs konflikts ar Bunku. Visas civillietas, kas bija saistītas ar Uļmanam daļēji piederošā uzņēmuma "Rego Trade" maksātnespēju tika risinātas tikai un vienīgi tiesiskā ceļā. Turklāt, jau pirms Bunkus slepkavības uzsākto civillietu izskatīšana bija noslēgusies par labu Uļmanam un spriedumi stājās spēkā par labu Uļmanam. Līdz nozieguma izdarīšanas dienai pret Bunku daļa no tiesvedībām bija pabeigta. Divas citas tiesvedības bija tādā procesa stadijā, kad Bunkus vairs nevarēja būtiski ietekmēt tiesvedības gaitu un uz to brīdi Bunkus jau bija izteicis tiesai visus iespējamos argumentus, pieņēmumus un lūgumus," pauž Uļmana uzņēmums.

"Mono" norāda, ka "pašreizējā situācijā visiem ir svarīgi rīkoties atbildīgi, lai nepamatoti netiktu sagrauti stabili uzņēmumi, kuros strādā simtiem cilvēku, valstij tiek maksāti nodokļi un tiek labvēlīgi sekmēta Latvijas valsts ekonomika."

Kā liecina "Lursoft" dati, SIA "Mono" patiesie labuma guvēji ir Mihails Uļmans un ASV valstspiederīgais Aleksandrs Plotkins (Aleksandr Plotkin).

2020. gada "Mono" apgrozījums bija 1 657 361 eiro. Aizpērn uzņēmums piedzīvojis zaudējumus – 260 347 eiro pēc nodokļu nomaksas.

Kā vēsta "Delfi Bizness," saistībā ar Mārtiņa Bunkus slepkavību aizturētais uzņēmējs Mihails Uļmans līdz šim saimniekojis ar plašu vērienu – viņš daudzus gadus ierindojas Latvijas miljonāru saraksta augšgalā, bijis lielākais privātais zemes īpašnieks un izpelnījies citus titulus dažādos mūsu valsts turīgāko cilvēku sarakstos.

Viņa pārstāvētie uzņēmumi darbojas visdažādākajās jomas – sākot no nekustamā īpašuma pārvaldīšanas un mazumtirdzniecības līdz pat kūdras ieguvei un zivju pārstrādei, taču, atskatoties pagātnē, daži no uzņēmumiem iesaistīti skaļos darījumos un tiesvedībās. Portāls "Delfi Bizness" pētīja, kā attīstījies Uļmana bizness un kas viņam pieder šobrīd.

Tāpat "Delfi" jau vēstīja, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 26. maijā piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu – maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā aizdomās turētajam uzņēmējam Mihailam Uļmanam.

Šāds drošības līdzeklis piemērots Bunkus slepkavības lietā aizdomās turētajam uzņēmējam Aleksandram Babenko.

Uļmans un Babenko ir bijuši biznesa partneri. Bunkus ģimenes pārstāvji Uļmana vārdu jau iepriekš bija minējuši Mārtiņa Bunkus slepkavības kontekstā, turklāt pats Mārtiņš Bunkus 2016. gadā tika vērsies policijā, ka saņēmis nāves draudus, taču lieta tika izbeigta. Uļmanam 2016. gadā esot radušās domstarpības ar maksātnespējas administratoru Mārtiņam Bunkus uzņēmuma "Rego Trade" maksātnespējas lietā, kurā administrators prasīja tiesas ceļā no uzņēmēja vairākus simtus tūkstošus.

Jau vēstīts, ka Bunkus tika nošauts 2018. gada 30. maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika atrasta sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!