Foto: LETA
Tiesa otrdien piemērojusi apcietinājumu "Latvijas Krājbankas" bijušajam valdes priekšsēdētājam Ivaram Priedītim, apstiprināja viņa advokāts Saulvedis Vārpiņš.

Viņš arī apliecināja, ka Priedītis pašlaik atrodas ārstniecības iestādē un viņu apsargājot policija. Vārpiņš informēja, ka Priedītis jau iepriekš ilgāku ārstējies slimnīcā un viņam bijušas "pēcslimošanas sekas", tāpat Priedītim regulāri jālieto zāles.

Advokāts pastāstīja, ka Priedītis pats ieradies policijā un paziņojis par notikušo. Policijā no viņa pieņemts iesniegums un viņš atzīts par aizdomās turēto. Sākotnēji Priedītim piemērots drošības līdzeklis, kuru viņš nepārkāpa, bet vēlāk viņš tomēr aizturēts.

"Viņš faktiski uzskata, ka palīdz izmeklēšanai, pats stāstīja un rādīja, notika kratīšanas. Pēc tam beigās ņēma un aizturēja, tas tomēr viņam tāds trieciens psiholoģiski, jo viņš tomēr uzskatīja, ka cenšas to situāciju glābt," norādīja advokāts.

Tiesas lēmums par apcietināšanu, pēc advokāta domām, ir nepamatots, jo klients nav traucējis vai izvairījis no izmeklēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!