Pagājušajā nedēļā Daugavpilī aizdomās par vardarbīgu izturēšanos pret nepilngadīgo apcietinātais vīrietis savu dēlu galvā bija sašāvis apēstas olas dēļ, atsaucoties uz cietušā liecībām, pastāstīja Daugavpils pilsētas un rajona policijas pārvaldes darbinieki.
Sliktā omā un nedaudz iedzēris atnācis no darba, tēvs, 1963.gadā dzimis vīrietis, konstatējis, ka no ledusskapja pazudusi pēdējā ola. Pēc ilgstošas izprašņāšanas dēls atzinies, ka olu uzcepis un apēdis. Lai gan mājās ēdamā vienmēr esot pieticis, šāda dēla rīcība tēvā izsaukusi negatīvu emociju uzplūdu.

Vispirms vīrietis dēlam piedraudējis ar nazi un metis to dēla virzienā, taču nav trāpījis. Sadusmojies vēl vairāk, tēvs ar apmēram pirms nedēļas iegādāto gāzes pistoli vispirms izšāva grīdā, pēc tam vairākus šāvienus raidīja dēla virzienā. Kad pistolē bija beigušās patronas, tēvs sācis šaut ar pneimatisko pistoli, - pirmos divus šāvienus viņš raidīja pa dēla kājām, bet nākamos divus - pa galvu.

Ņirgāšanos par dēlu tēvs pārtraucis tikai tad, kad pie viņiem ieradies kāds paziņa, ar ko vīrietis kopā devās prom.

Izmeklēšanas laikā ir izdevies noskaidrot, ka šis incidents starp tēvu un dēlu nav bijis vienīgais. Pagājušā gada novembrī aizdomās par to, ka dēls it kā ir apzadzis viņa paziņu, tēvs dēlu vispirms piekāva, bet pēc tam izdzina no mājas. Atkārtoti vīrietis dēlu piekāvis šī gada janvārī.

Policijā vīrietis savu vainu ir atzinis tikai daļēji, norādot, ka dēls viņam ir grūti audzināms, tādēļ viņu ir nācies turēt "grožos".

Par notikušo ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 174.panta par cietsirdīgu un vardarbību attieksmi pret nepilngadīgām personām, par ko paredzēts sods - brīvības atņemšana līdz 3 gadiem, arests vai piespiedu darbi.

Pusaudža tēvam, 1963.gadā dzimušajam vīrietim, ir pārtraukta vecāku vara pār dēlu. Daugavpils tiesa viņam kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Pēc izrakstīšanās no slimnīcas pusaudzis ievietots bērnunamā - patversmē "Priedīte", kur viņš atradīsies un turpinās apmeklēt savu skolu līdz brīdim, kamēr bāriņtiesa būs pieņēmusi lēmumu par viņa turpmāko likteni.

5.februārī Daugavpils reģionālajā slimnīcā tika nogādāts kāds 15 gadu vecs pusaudzis, kuram tēvs ar pneimatisko pistoli bija iešāvis galvā. Mediķi cietušajam konstatēja vairākas šautas brūces galvas matainajā daļā, galvas sasitumu, smadzeņu satricinājumu un kreisā augšstilba sasitumu.

Pusaudža tēvs agrāk ir bijis tiesāts par savas sievas slepkavību 1998.gadā, par ko vairākus gadus viņš pavadījis cietumā.

Kamēr tēvs atradās cietumā, 15 gadu vecais pusaudzis kopā ar savu trīs gadus jaunāko brāli dzīvoja pie vecmāmiņas. Pēc iznākšanas no cietuma tēvs paņēma pie sevis vecāko dēlu. Sākumā tēva un dēla attiecības bijušas normālas, bet pēc tam sākušās problēmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!