Foto: Valsts polcija

Daugavpils pašvaldības policija aizturējusi vīrieti, kurš pēdējās nedēļas laikā pamanījies nonākt policijas redzeslokā ar vismaz trīs dažādām vandālisma epizodēm, lasāms likumsargu "Facebook" lapā.

Daugavpils pašvaldības policija norādīja, ka šī gada 7. aprīļa naktī tā saņēma informāciju no Valsts policijas (VP) kolēģiem par to, ka ir pastrādāts vandālisms pilsētas Sinagogā – izdauzīts logs. Tika izpētīti pilsētas videonovērošanas kameru ieraksti un atrasta iespējamā vainīgā persona. Visa informācija tika arī nodota Valsts policijas kolēģiem.

Burtiski pēc pāris stundām šī persona atkārtoti nonāca videonovērošanas kameru redzeslokā un Pašvaldības policijas darbinieki aizturēja šo personu, kādu 1975. gadā dzimušu vīrieti, un nodeva to Valsts policijas amatpersonām turpmāko procesuālo darbību īstenošanai.

Savukārt 11. aprīlī Pašvaldības policija saņēma informāciju par vandālisma gadījumiem centrā, kā arī pieminekļa apgānīšanu Andreja Pumpura skvērā. Pārbaudot pieejamos videonovērošanas kameru ierakstus tika konstatēts ka vainīgā persona ir tā pati, kuru jau iepriekš aizturēja par vandālismu Sinagogā. Informāciju nekavējoties tika nodota Valsts policijai.

Savukārt trešdien sociālās platformās parādījās informācija un fotogrāfijas par vandālismu Vācu karavīru kapos. Ņemot vērā to, ka vandālisma pazīmes sakrīt ar iepriekš paveikto, Daugavpils pilsētas pašvaldības policija atrada un arī aizturēja to pašu, iepriekšminēto personu. Aizturētais tika nodots Valsts policijas amatpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!