Organizētās noziedzības un korupcijas apkarošanas biroja (ONKAB) darbinieki otrdien uz aizdomu pamata par līdzdalību krāpšanā no apdrošināšanas kompānijas "Alterna" aizturējuši kādu vīrieti.
1975.gadā dzimušais Jānis P. tiek vainots vienā krāpšanas epizodē pagājušā gada 11.novembrī, kad no apdrošināšanas kompānijas tika izkrāpti 2500 latu.

Aizdomās turamajam piemērots drošības līdzeklis - policijas uzraudzība.

Par krāpšanu lielos apjomos no "Alterna" pagājušās nedēļas nogalē tika aizturēts 1957.gadā dzimušais Ilgvars S.

Viņu vaino vismaz četrās krāpšanas epizodēs. Katrā reizē krāpnieks pamanījies iegūt 2500 latu. Noskaidrots, ka krāpšana notikusi pagājušā gada laikā.

ONKAB priekšnieks Leonīds Bogdanovs trešdien pastāstīja, ka pagājušās nedēļas nogalē aizturētais vīrietis agrāk strādājis par ekspertu apdrošināšanas akciju sabiedrībā "Alterna".

Pagaidām viņš tiek vainots četrās krāpšanas epizodēs, taču, iespējams, tādu būs vairāk un būs arī vēl aizturētie šajā lietā.

Policijas darbinieki noskaidrojuši, ka krāpšana notikusi, izmantojot no ārvalstīm ievestas sasistas automašīnas un viltotus dokumentus.

Avarējušie auto Latvijā apdrošināti, bet vēlāk, ekspertam viltojot dokumentus, pārlabots, ka auto avarējuši Latvijā, tādēļ kompānijai bijusi jāmaksā kompensācija.

Otrdien aizturētais un vēlāk pret drošības līdzekli atbrīvotais vīrietis bijis viens no vairāku automašīnu īpašniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!