Rīgas tiesas apgabala prokuratūra cēlusi galīgo apsūdzību 26 gadus vecajam vīrietim, kurš laupīšanas nolūkos slepkavojis bezpalīdzīgus sirmgalvjus. Apsūdzība vīrietim celta par 30 slepkavībām, astoņiem slepkavības mēģinājumiem un divām zādzībām.
Kā informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Dzintra Šubrovska, visas slepkavības veiktas laupīšanas nolūkā un cietušajiem kopējais nodarītais materiālais zaudējums ir vairāk nekā 18 000 latu.

Saskaņā ar apsūdzību tiesa apsūdzētajam var piespriest mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem.

Galīgā apsūdzība vīrietim uzrādīta 26.novembrī, un jau 28.novembrī viņš sācis iepazīties ar lietas materiāliem. Prokuratūra plāno vēl šomēnes lietu nodot izskatīšanai tiesai.

Jau ziņots, ka vīrietim izmeklēšanas laikā tika veikta arī stacionārā kompleksā tiesu psihiatriskā un tiesu psiholoģiskā ekspertīze, kurā mediķi apsūdzēto atzinuši par pieskaitāmu - tādu, kurš apzinājies, ka veic noziegumus, iepriekš teica prokurore Evija Daugule.

Apsūdzētais savu vainu atzīst un labprāt sniedz liecības, kas precīzi sakrīt ar lietas materiāliem, taču vīrietis norāda, ka nebija vēlējies nevienā noziegumā letālu iznākumu.

Agrāk jau tiesātais vīrietis tika aizturēts šā gada 3.februārī. Sākotnēji viņš tika turēts aizdomās par piecu sieviešu nogalināšanu Rīgā - pagājušā gada novembrī un decembrī Ķengaraga un Kvēles ielā Rīgā un šā gada janvāra nogalē - Tvaika un Tomsona ielā Rīgā.

Tālākā izmeklēšanā policija konstatēja, ka jaunais vīrietis, iespējams, nogalinājis 10 sirmgalves, divas mēģinājis nogalināt, izdarījis trīs laupīšanas un vienu zādzību. Visi noziedznieka upuri bijušas pensionāres. Visām nogalinātajām eksperti konstatējuši žņaugšanas pēdas.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka vīrietis parasti sabiedriskās vietās izraudzījies vecāka gadagājuma sievietes un sarunās ar viņām mēģinājis noskaidrot viņu finansiālos un ģimenes apstākļus, bet pēc tam izsekojis līdz dzīvesvietai. Ja vīrietim neizdevās dzīvoklī iekļūt uzreiz pēc izsekošanas, viņš vēlāk pie dzīvokļa durvīm zvanījis, izliekoties par AS "Latvijas gāze" darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!