60 gadu vecajam Rūdolfam Rudakam, ko aizturēja Dobeles rajonā par dzimumtieksmes apmierināšanu ar trim nepilngadīgiem zēniem, šonedēļ uzrādīta apsūdzība.
Rudaks apsūdzēts pēc krimināllikuma panta par vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu ar mazgadīgo, ja tā izraisījusi smagas sekas. Sods par šādu noziegumu ir no pieciem līdz piecpadsmit gadiem cietumā. Apsūdzētais arī paturēts apcietinājumā līdz oktobra sākumam, kad lietu paredzēts nodot Kurzemes apgabaltiesā.

Noskaidrojies, ka apsūdzētais ar desmit gadus vecajiem brāļiem, kā arī ar 13 gadus veco čigānu tautības pusaudzi netiklās darbības veicis vismaz piecas reizes laikā no šā gada jūnija sākuma līdz augusta sākumam.

Esot arī ziņas, ka vardarbīgas dzimumattiecības notikušas jau šā gada sākumā un, iespējams, arī agrāk, taču tas vēl jānoskaidro.

Lai veiktu šīs darbības, Rudaks zēniem devis cigarešu izsmēķus, kā arī solījis saldumus un naudu. Noziegumi notikuši Auces pagastā netālu no cietušo dzīves vietām kādā pamestā mājā.

Prokurors Cīrulis sacīja, ka izmeklēšanas laikā apsūdzētais savu vainu nenožēlo un par notikušo stāsta bez jebkādiem sirdsapziņas pārmetumiem. Viņš arī apgalvojot, ka dzimumsakari notikuši bez vardarbības pielietošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!