Foto: DELFI

Apsūdzības uzrādītas Rīgas pasažieru autobusa šoferim, kurš vadīja autobusu, kad no tā izkāpjot, gāja bojā kāda sieviete. Taču prokuratūrā portāls "Delfi" uzzināja, ka prokurore likusi pārbaudīt arī uzņēmuma "Rīgas satiksme" vainu notikušajā.

Pērn novembrī Rīgā sabiedriskā transporta pieturā "Kvēles iela", kāpjot ārā no autobusa, traumas guva 1946.gadā dzimusi sieviete, kura vēlāk slimnīcā nomira.

Policija par notikušo sāka kriminālprocesu un šā gada 1.februārī to nodeva prokuratūrai, lūdzot pie atbildības saukt šoferi, kurš stūrēja autobusu. Vīrietim apsūdzības uzrādītas par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi. Likums par šādu noziegumu paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Taču, kā portālam "Delfi" pastāstīja prokuratūras pārstāve Aiga Šēnberga, prokurore uzskatīja, ka lietā jāpārbauda arī uzņēmuma "Rīgas satiksme" atbildība. Proti, pietura ir 10 metrus gara, bet satiksmes autobuss, kurš sastāv no diviem posmiem, ir 18 metrus garš, tāpēc tas nevar paralēli apstāties pieturā, bet tajā iebrauc slīpi. Taču tādā gadījumā transporta šoferis nepārredz autobusa trešās un ceturtās durvis.

Autobuss ir aprīkots ar speciālām ierīcēm, kuras signalizē, vai durvis ir aizvērušās, vai to aizvēršanu kāds vai kaut kas netraucē. Pērnā gada negadījumā, kad gāja bojā pasažiere, šoferis, nepārredzot visas autobusa durvis, vadījies no šīs sistēmas. Savukārt tā rādījusi, ka visas durvis ir ciets un autobuss var turpināt ceļu. Savukārt patiesībā tobrīd pa trešajām durvīm vēl kāpa laukā pasažiere.

Prokuratūra uzskata, ka ir jāpārbauda "Rīgas satiksmes" atbildība, vai tā bija novērsusi iespējamo durvju sensoru nestrādāšanu. Prokuratūra lūgusi policiju pārbaudīt uzņēmuma darbinieku atbildību.

Policijā portāls "Delfi" uzzināja, ka attiecībā uz "Rīgas satiksmes" atbildību vēl tiek veikta pārbaude.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!